Hükümet konağı önünde düzenlenen Programa Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Askerlik Şube Başkanı Teğmen İlker Ertaş, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Helli, Kurum amirleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mustafa Baba İlkokul öğretmeni Mehmet Ballı şu ifadelere yer verdi: “ Türk Milleti bundan tam 101 yıl önce egemenliğini eline almış kaderi üzerinde tek söz ve yetkiye sahip olduğunu göstermiştir, onun için Türk tarihinde önemli bir gündür 23 Nisan 1920. Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş, başsız kalmış bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün.  Bu itibarla 23 Nisan 1920 Türk tarihinin nirengi noktası, kritik ve stratejik bir dönümü olağanüstü bir dönemidir. Ankara’da açılan ilk meclis yurdumuz üzerindeki karanlık bulutları dağıtmış, katılaşan umutsuzluğu ve kemikleşen kötümserliği silip atmıştır. Millete en iyi hizmetin verilebilmesi, devlet idaresinde milletin en iyi şekilde temsil edilebilmesi ancak milli hakimiyetin kurulması ile mümkün olduğu anlaşılmıştır. Bu fikre yürekten inanan Atatürk’ün ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur yalnız bir kuvvet vardır oda Milli Egemenliktir’ sözleri ile özetlediği büyük değişimin doğum günüdür 23 Nisan. İşte böylesine önem arz eden bir günü, o çok sevdiği çocuklara bayram olarak armağan eden Atatürk’ün ‘ Küçük hanımlar küçük beyler, Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız memleketi asıl ışığa boğacak olanlar sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız sizlerden çok şey bekliyoruz’ sözleriyle güven duyduğu, bugünün küçükleri yarının büyükleri siz çocuklara bu özel günü bayram olarak kutlamak yakışır elbette.  Atatük’ün izinde şanlı tarihimizden güç alarak yarınlara umutla yürüyün. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, her gününüz bayram olsun, bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Mustafa Baba İlkokulu öğrencilerinden 4-A sınıfı öğrencisi Nisa Nur Varol, Dünya Çocuk Bayramı adlı şiiri okurken, 1-A sınıfı öğrencisi Melisa Çütçü ise 23 Nisan adlı şiiri okudu.

Program BENAP Projesi kapsamında düzenlenen çeşitli alanlardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdim edilmesi ile devam etti.

BENAP Projesi Kapsamında Ortaokullar Arası Bilgi Yarışmasında dereceye giren okullardan, Birinci olan okul Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden: Zeynep Ertürk, Nursel Çalışkan ve Atakan Tunç’a hediyeleri olan yarım altın Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir tarafından takdim edildi. İkinci olan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencileri, Sema Nur Erdem, Ayşe Suda Leman ve Kadriye Beyza Temurayak’a hediyeleri olan çeyrek altın Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir tarafından takdim edildi. Yarışmada üçüncü olan Besni Simya Koleji Ortaokul öğrencileri, Mumahmmet İsa Altun, Rana Arıcı ve Barış Arda Çevik’e hediyeleri olan gram altın Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Demirel tarafından takdim edildi.

Daha sonra yine BENAP Projesi kapsamında yapılan resim yarışması lise kategorisinde birinci olan Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi öğrencilerinden İlayda Bengisu Güler’e, Ortaokul kategorisinde birinci olan Özel Besni Simya Koleji Ortaokul öğrencisi Mustafa Abacılar ve ilkokul kategorisinde birinci olan Tuğsuz Aliağa ilkokul öğrencisi Ebrar Avşar’a hediyeleri olan bisikletler Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel tarafından takdim edildi.

Program gerçekleştirilen hediye töreninin ardından sona erdi.