Kaymakamlık binası önünde düzenlenen programa Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.  

Program Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen Samet Sağlık yaptı. Sağlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururuyla kurtuluş günlerinin heyecanını ve coşkusunu tekrar yaşıyoruz. İçinde hatıra ve tarih yüklü olan 19 Eylül Gaziler günümüz, milletimizin istiklali ve tarihiyle özdeşleşmiş gazilerimize kutlu olsun. Gazilik Türk vatanseverliğinin ve Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır dizelerinde de belirtildiği gibi toplumumuzu millet, toprağımızı da vatan yapan, her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit ve gazilerimizdir. Bu millet vatan uğrunda ölmeyi göze alan evlatları oldukça var olacaktır.

Vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık uğrunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda durmadan, yorulmadan yürüyeceğimize, gerektiğinde kanımızın son damlasına kadar seve seve feda edeceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Milli mücadele, misakı milli ve kuvayi milliye ruhunu yaşatan özgürlük meşalemizi bugünlere taşıyan, her zaman onur ve gurur duyduğumuz değerli gazilerimizi bu mutlu günde kutlar, saygılarımı sunarım" dedi.

Konuşmanın ardından program sona erdi.