Adıyaman Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığından Afrin’e doğru yola çıkan askerlerimizi  Besni’de 10 Binler kent meydanında karşılayarak kutsal görevleri için uğurladı

TSK tarafından Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’na Türkiye’nin birçok yerinden olduğu gibi Adıyaman'dan da askerler sevk edildi.

JÖH Tabur Komutanlığından yola çıkan 2 zırhlı araç ile 70 komando Besni’de büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Mehmetçiklerimiz kurbanlar, dualar, marşlar, gözyaşları ve sevgi gösterileri ile Afrin'e uğurlandı.

Uğurlama törenine Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde ilçe merkezinde toplanan vatandaşlar coşkulu bir şekilde “En büyük asker bizim asker”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlar atarken, esnaflar ise her tarafı ay yıldızlı bayraklarla donattı. Askeri konvoyun Besni’ye girmesi ile birlikte bu coşku katlanarak daha da arttı.

Son zamanların en büyük kalabalığına sahne olan asker uğurlama töreninde vatandaşlar, konvoy ilçeye girdiği andan itibaren dev Türk bayraklarıyla Kaymakamlık önüne kadar yürüdü. Kaymakamlık önünde askerlerimiz için kurban kesilerek dualar okundu. Ayrıca Mehmetçiğimize çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde vatandaşların kimisi gözyaşı döktü, kimisi de ağlayarak dua etti. Ellerinde Türk Bayrakları ile askerleri alkışlayan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlarımız Mehmetçiğimizi Köseceli Beldesine kadar uğurladı.