Başbuğ Alparslan Türkeş hatıra ormanında düzenlenen Gençlik Şölenine MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP MYK üyesi Sedat Yaşar, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Sema Gündüz, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, MHP Tut İlçe Başkanı Hüseyin Gazi Yılmaz, MHP Kadın Kolları Besni İlçe Başkanı Dilek Metin, 27. Dönem MHP Adıyaman Milletvekili aday adayları Cevat Kaplan, Hayriye Kuştepe, İsmail Gence ve Recep Kılıç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mithat Songur, Besni Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, DO-KAN Spor Kulübü Antrenörü Serdar Meşen ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek; "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitaben söylediği 'Gençler cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz, siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız' sözü ile Türk gençliğine duyduğu güvenini belirtmiştir. Milliyetçi ülkücü hareketin kurucusu cennet mekan merhum Başbuğ Alparslan Türkeş yine bir sözünde 'Türk devletinin yenilmez zinde hayat gücü ve Türk Milletinin teminatı ve İstikbali gençliktedir.'

Kutlu törenin son temsilcilerinin Türk gençliğine duymuş oldukları bu güveni boşa çıkarmamak adına hareketimizin bilge lideri sayın Devlet Bahçeli’nin 'İmanlı, ahlaklı ve ülkü sahibi gençler olmasınız' düsturu çerçevesinde hareket etmek biz Türk gençliğinin  temel ülküsüdür. Ülkücü Türk gençliği olarak Atatürk’ün izinde, Başbuğ’un yolunda, liderimizin emrinde ve Genel Başkanımız sayın  Olcay Kılavuz beyin yol başçılığında büyük Türk Milletine hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.

Başkan Ballı, anneler günü olması nedeniyle şehit ve gazi anneleri başta olmak üzere bütün annelerin anneler gününü tebrik ederek konuşmasını bitirdi.

Besni Ülkü Ocakları Başkanı’nın konuşmasından sonra MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün'de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından DO-KAN Spor Kulübü sporcuları, antrenör Serdar Meşen yönetiminde gösteri gerçekleştirdi. DO-KAN Spor Kulübünün gösterisinden sonra gençlerin katıldığı geleneksel Türk oyunları olan çuval yarışı, gülle atma, el arabası, yumurta yarışı ve halat çekme yarışmaları gerçekleştirildi.

Yarışmalardan sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu ve daha sonra ülkü gençler  Gençliğin Ata'ya cevabını okudu.

Etkinlikler Ülkü gençlerin ülkücü yemini etmesi ve ikram ile son buldu.