Besni ekonomisinin can damarı olan 32 köy, 24 mezra ve 2 beldenin bağlantı yolu olan Besni-Üçgöz-Beşyol yolunda çalışmalar Besni Kaymakamı Nazlı Demir ve AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer'in çabaları ve girişimleri sonucunda başladı.

Müdür Ökkeş Ceylan'a yapmış olduğu incelemelerde Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, AK Parti Besni yönetim kurulu üyesi Şükrü İşitme, Vakkas Kaya, Selahattin Turan, Kadir Kasap, Merinos K.S.S. Başkanı Haci Arslan, Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru katıldı.

AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sorunları bizzat iletmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun talimatları sonrası Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ve teknik ekibi Besni’ye gelerek incelemelerde bulunmuşlardı. Bu incelemelerin ardından Besni-Adıyaman karayolu Besni girişi ile Besni- Burunçayır arası yolda çalışmalar hızlanırken bir yandan da viyadük çalışmaları devam ediyor. Karayolları bölge müdürü Ökkeş Ceylan'ın geçtiğimiz hafta verdiği müjde ile Besni-Üçgöz-Beşyol yolunda çalışmaların başlayacağını belirtmişti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sümer şu ifadelere yer verdi; "İlçemizin bu önemli sorununa göstermiş oldukları ilgi alaka nedeniyle, Başta Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu olmak üzere Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Çuhadar’a, Savunma Komisyon Başkanımız Sayın Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir’e, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na ve bugün burada incelemelerde bulunan Karayolları 8. Böge Müdürümüz Sayın Ökkeş Ceylan’a   ve teknik ekibine, Adıyaman Karayolları 87. Şube Şefi Emrullah Metin’e  teşekkür ediyorum" dedi.