TÜGVA Can’ın olduğu Her yerde sloganı ile yola çıktıklarını belirten Besni TÜGVA İlçe Temsilcisi Mehmet Songuralp; “Yaratılanı Severiz Yaradandan Ötürü” düsturu ile ilçemizde bulunan  ve ilçemizin dört bir tarafına dağılmış yaşama mücadelesi veren sokak hayvanlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla Vakfımızın yönetim kurulu üyeleri ve gençlik koordinatörlüğümüz ile beraber bu etkinliği düzenledik. Aç ve susuz kalmış bu sessiz dostlarımız doğada çeşitli zorluk içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir. Vakıf üyelerimiz ile bu etkinliği planlar iken bu şekilde bir farkındalık yaratıp “bu hayvanların bu zorlu mücadelesini kolaylaştırma” inancı içerisinde olduk. 3 günlük etkinlik sırasından hayvanların bizlere yaklaşımı o kadar güzel ve samimiydi ki sanki yıllardır bizimle berabermiş gibiydiler. Bizlere karşı bu sıcak tavırları hepmizin içinde bir sıcaklık ve yüzümüzde mutluluk bıraktı.

Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamberimiz H.z Muhammed (S.A.V) bir Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurmaktadır; “Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler.” Bir başka Hadis-i Şerif’te Resûl-i Ekrem (S.A.V.) Efendimiz, semâdan rahmet olarak inen “yağmurun bir sebebinin de hayvanlar olduğunu” belirtmesi (İbn Mâce, Fiten, 22) onların Allah katındaki değerini ortaya koyarken, her biri can taşıyan bu varlıkların "yaşama hakkı" başta olmak üzere beslenme, barınma ve korunma gibi haklarını da insanlara anlatmış, bilgilendirmiş ve uyarmıştır.

Bu düşünceler eşliğinde kıymetli Besnili hemşerilerimi, bu güzel anları yaşamak, bu hayvanlarımıza şefkat göstermeye ve elimizden geldiğince destek olmaya davet ediyor, ayrıca etkinlikte sokağa çıkma yasağı sebebiyle vakıf üyelerimize gerekli izinleri sağlayan Besni Kaymakamı Sn. Nazlı DEMİR Hanımefendiye, Vakfımızın yönetim kurulu üyeleri ve gençlik koordinatörlüğümüze şükranlarımı sunuyorum”dedi.