İlçemizde yıllardır çok değerli hizmetlerde bulunan Erdemoğlu Ailesinin sahibi bulunduğu Dünya Markası Merinos A.Ş.’nin yurt dışı yatırımlarının merkezi konumunda bulunan Troisdorf kenti ile Besni şehrimizi devletin kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında kurulan kardeş şehir uygulaması ile desteklenen dostluk köprüsünü geliştirmek ve güçlendirmek amacı ile kurulan                 Besni-Troisdorf Dostluk Derneğinin yıllık olağan toplantısı 24.01.2021 tarihinde yapıldı.

         Kongrede yeni başkanlığa Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan seçildi.

Başkan Haci Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Yeni yönetim kurulumuzla birlikte Besni-Troisdorf Dostluk Derneğinin amaçlarını hayata geçirmek için kan tazeledik. Daha önce görev yapan başkanlarımız ve yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri ile gönül veren herkesi kutluyorum.

 Besni-Troisdorf Dostluk Derneği üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak, amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak en büyük ideallerimiz arasındadır.

       Yine bununla birlikte Almanya başta olmak üzere uluslararası faaliyette bulunmak, gerekli üst kuruluş ve platformlara katılmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ortak çalışmalar ve projeler yapmak veya yardımlaşmak ile Troisdorf şehri ile Besni arasındaki ortak değerleri tespit ederek bunlara uygun karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmek eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içeren projeler üzerinde çalışmak ve geliştirmek en büyük amacımız olacaktır.

Derneğimizin 04.01.2022 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısı ile Onursal Başkanlıklarımıza Besni Kaymakamı Nazlı Demir ile Merinos Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu seçildiler.

       Troisforf ve Besni Şehrimizde talep eden kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarına eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda her türlü destek başta olmak üzere kurum ve kuruluşların fiziki kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ana gayemizdir" dedi.