Kongreye mevcut başkan Musa Karakuş aday olmazken, Besni Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Ballı başkan seçildi.

Seçimin ardından açıklama yapan Abdulkadir Ballı; "Yönetim kurulumuzla birlikte Besni-Troisdorf Dostluk Derneği amaçlarını hayata geçirmek için kan tazeledik. Daha önce görev yapan başkanlarımız ile yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri ve gönül veren herkesi kutluyorum.

Tüzük amaçlarımızı hayatta geçirebilmek için ihtiyaç duyulan gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek başta olmak üzere üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek en büyük gayemizdir.

Besni-Troisdorf Dostluk Derneği üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak, amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak en büyük ideallerimiz arasındadır.

Yine bununla birlikte Almanya başta olmak üzere uluslararası faaliyette bulunmak, gerekli üst kuruluş ve platformlara katılmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ortak çalışmalar ve projeler yapmak veya yardımlaşmak ile Troisdorf şehri ile Besni arasındaki ortak değerleri tespit ederek bunlara uygun karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmek eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içeren projeler üzerinde çalışmak ve geliştirmek en büyük amacımız olacaktır.

Troisforf ve Besni şehirlerinde talep eden kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarına eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda her türlü destek başta olmak üzere kurum ve kuruluşların fiziki kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ana gayemizdir" dedi.

Seçimin ardından Dernek Başkanı Abdulkadir Ballı olurken, Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Devlet Subaşı, Yaşar Gülten, Hüseyin Yüksel ve Mustafa Tileklioğlu.