Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde gerçekleşen basın açıklaması Sivil Toplum Örgütleri adına Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan tarafından okundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada son günlerde artan çocuk istismarına tepki göstermek amacı ile basın açıklaması yapmak için toplanmış bulunmaktayız.

Ülkemizde,  son zamanlarda çocuklarımız çeşitli nedenlerle şiddete maruz kalırken, fiziksel ve cinsel istismara uğruyorlar. Çocuklara yönelik işlenen bu suçlar, yalnız bugünümüzü değil, geleceğimizi de karartmaktadır.

Bizler insani ve vicdani olarak her birimiz bulunduğumuz alanlarda bu duruma müdahale etmeliyiz. Eğer bu duruma seyirci kalırsak bizlerde bu suçun bir parçası sayılırız. Her geçen gün artan, yarınlarımızın teminatı, göz bebeklerimiz çocuklarımıza karşı, şiddet ve istismarda bulunan bu mahlukatları lanetliyoruz. Çocuklarımıza karşı işlenen bu suçlar sadece çocuklarımızda değil, toplumun bütününde travmalara sebep oluyor. Telafisi imkansız yaralar açıyor.

Bugün burada muhataplarına ve yetkililere avazımızın çıktığı kadar bağırıyoruz. Lütfen bizi duyun. Çocuklarımıza yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemleri alın. Bu gözü dönmüş beyni sulanmış insan müsvettelerini  toplum vicdanını rahatlatacak en ağır biçimde cezalandırın. Ağır yaptırımlarla caydırıcı hukuki önlemleri bir an önce yasalar çerçevesinde yeniden düzenleyin.

Bizlerde çocuklarımıza karşı işlenen bu suçlara karşı tek yürek olalım. Bugün bu basın açıklaması bir başlangıç olsun. Bunların sonu gelene kadar bu işin peşini bırakmayalım. Bu istismarlar geleceğimize yapılmış saldırılardır. Bundan sonra Besnililer olarak saflığın ifadesi olan çocuklarımız için susan bir toplum olmayalım. Her platformda onlara sahip çıkma adına ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edelim. Mücadelemiz çocuklarımıza yönelik şiddet son bulana, yasal düzenlemeler yapılıp, bu sapıklar hak ettikleri cezaları alana kadar devam etmeli. Bu inançla Rabbimden dileğimiz içimizdeki bu sapık ruhlu insanları kahru perişan eylesin.

Kahrolsun çocuk istismarcıları, kahrolsun çocuklarımıza el uzatanlar, kahrolsun sapıklar" ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasına Besni Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kasap, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Saadet Partisi Besni İlçe Başkanı Ramazan Buzcu, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyeleri Aydın Arslan, Ramazan Durmuş ve Ali Öztekin, AİLEM-DER Adıyaman İl Başkanı Emin Soydan Doğru, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Salih Çakır, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Şükrü Özalp, Besni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Eşref Göksel, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Eğitim Birsen ve Memur Sen Başkanı Mahmut Akdoğan, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Besni Alperen Ocakları Başkanı İsmail İlhan, Ülkü Ocakları Besni İlçe Başkanı Mehmet Ballı, Kimsesiz Hayvanlar ve Doğayı Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Aslantürk, Besni Güncel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil Tüy, İyilik Hareketi Başkanı İsmail Kıran, İmam Hatipliler Derneği Başkanı Bilal Doğan,  Türk Hava Kurumu Besni Şube Başkanı Ali Deveci, BEFSAD Derneği Başkanı Hasan Turgut, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, Kösyanlı Aşireti Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Akgül ve vatandaşlar katıldı.