Düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam, Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, Besni Özel İdare Müdür V. Ahmet Tanrıkolu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Haci Ali Aygün şu ifadelere yer verdi.

"Bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde gösterdiği etki ile insanoğlunun bütün yaşam pratiklerinin değişmesine neden olan COVID-19 hastalığından ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da olumsuz etkilenmeye başladıkları Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak takip etmekteyiz. COVID-19 hastalığından korunmak için uygulanması elzem olan sosyal mesafe kuralı ve maske insanların etkileşime girme olanaklarını daralmış ve insanlarda yavaş yavaş bir buhrana yol açmaya haşladığı gözlenmiştir. Ayrıca sosyalizasyon süreçlerini oldukça olumsuz etkilediği görülmektedir.

Bu nedenle ilçemizde özellikle apartmanlarda yaşayan vatandaşlarımız bu zamanlarda ihtiyaç duydukları bir tür sosyal rehabilitasyon projeleriyle içinde bulundukları yoksunlukla baş etmelerine yardımcı olacağı kanaatine varılmıştır. Yapılan sosyal rehabilitasyon projesiyle bir tohum ve bir saksı verilerek vatandaşlarımızdan evde uygun bir mekanda streslerini ve yoksunlukları bitki yetiştirmeyle bertaraf etmeleri amaçlanmıştır. Reyhan otu bilindiği gibi diğer ismi ile fesleğendir. Reyhan otu güzel kokan ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Birçok faydası bulunan reyhanın mikropları öldürücü ve dezenfektan özelliğine sahiptir. Vücudu temizlemekte ve bağışıklık sisteminde oluşacak olan sorunları azalmaktadır. Kokusu tahtakurusu, sivrisineğin ve diğer böceklerin bulunduğu ortamdan uzaklaşması sağlamaktadır. Ayrıca kaygı ve stres bozukluğunu düzeltmekte ve uyku sorunlarını ortadan kaldırdı yapılan araştırmalar ile sabittir Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleşen Bir Saksı Bir Tohum Bizi Yarına Taşıyor Projesi Besni Belediyesi, Besni ilçe Tarım Müdürlüğü ve Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte yürütülmektedir. İlçemiz Yenikent muhitinde Erdemoğlu mahallesinde 3.212 mesken, Kaymakam Hasan Tütün mahallesinde 1915 mesken ve 15 Temmuz Şehitleri Mahallesindeki 3.184 mesken olmak üzere toplam 8311 mesken bulunmaktadır. Bu ikametlerde yaşayan vatandaşlarımıza proje kapsamında saksı ve tohum dağıtımı ile yaklaşık 21.000 kişinin yaşamına dokunacağı öngörülmektedir. Bugün proje kapsamında Erdemoğlu, Kaymakam Hasan Tütün ve 15 Temmuz Şehitler mahalle muhtarlarımıza saksı ve tohum dağıtım yapılacaktır. Projemize Desteklerini Esirgemeyen Kaymakamımız Bedirhan İmamoğlu'na, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre'ye, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul'a ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Bulam'a teşekkür eder saygılarımızı sunarız" dedi

Toplantının ardından mahalle muhtarlarına ve programa katılan vatandaşlara saksı ve fesleğen tohumlarının dağıtıldı. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul´un bitkiyi yetiştirme hakkında bilgi vermesinin ardından toplantı sona erdi.