Servi Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi dikim atölyesinde üretimine başlanılan maske teminini sağlamak adına okul öğretmenleri ve halk eğitim merkezi usta öğreticileri kolları sıvadı. Üretimi yerinde incelemek adına okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve ilçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Demirel üretimi yerinde inceledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ilçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Demirel şu ifadelere yer verdi;

Bilindiği üzere dünya genelinde ve ülkemizde korona virüsü COVİD-19 salgını dolayısı ile dünyanın bir çok yerinde insanların güvenlik açısından maske çok önemli bir hale geldi. Dolayısı ile bizde Besni'mizde sağ olsun okul müdürümüz Aziz Recep Ülger Başkanlığında, okulumuzun da böyle bir maske yapıp yapamayacağını değerlendirdik. Yine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü  şube müdürü arkadaşlarımız ile birlikte atölyemizi inceleyerek buna müsait olduğu görüldü, daha sonra bir takım bağlantılarımız oldu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Bakanlığımız ile yazışma yaptık ve biz bugün maske yapımının startını vermiş bulunuyoruz. İnşallah şuan itibari ile, ilk etapta günlük 1000 tane maske üretim kapasitesine sahip okulumuz, gelecekte bu sayı daha da arttıracak. Burada tabi Necla hocamızın başkanlığında Halk eğitim merkezindeki usta öğreticilerimiz bu işi yapacaklar. Başta Besni'nin ve Adıyaman'ın bu manada ihtiyaçlarını karşılayabilecek derecede üretime geçeceğiz. Ben arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ellerine, emeklerine sağlık. Allah memleketimize bir daha böylesi şeyler yaşatmasın ama, madem yaşıyorsak da tedbirlerimizi almamız lazım. Ben herkese sağlıklı günler diliyorum, sağlık çalışanlarımıza ve halkımıza katkıda bulunacağımızdan dolayı da mutluluk yaşıyorum. Bütün emeği geçen herkese teşekkürlerimi sevgilerimi saygılarımı sunuyorum" dedi.

Servi Erdemoğlu M.T.A.L. Müdürü Aziz Recep Ülger ise şu ifadeleri kullandı; "Okulumuz Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu günlerde yaşadığımız, korona virüsü sıkıntısı nedeni ile bizler ne yapabiliriz, ülke ekonomisine nasıl katkıda bulunabiliriz düşüncesi ile maske üretimi için kolları sıvadık. Sağ olsunlar gerek halk eğitim merkezimizin usta öğreticileri, gerekse okulumuzun giyim öğretmenleri ile birlikte atölyemizi bu hizmet için açtık. İlk etapta tabi okulların tatil olması işlerimizi biraz yavaşlattı. Biz aslında bu işi 2 hafta önceden planlamıştık ama mevcut öğrencilerimiz tatile çıkınca ve birden bire maske üretiminde kullanacağımız bezlerin tedariki zorlaşınca açıkçası iki haftalık bir kaybımız oldu ama, yılmadık bir şekilde maske yapımında kullanılan  kağıt kumaş dediğimiz malzemeyi temin ettik ve ilk etapta günde 1000 tane ile üretime başlamayı hedefledik. Bundan sonra da 5.000 ile 10.000 maske üretimine çıkarmayı hedefleyeceğiz. Elimizden gelen ne varsa bunu çok güzel bir şekilde, üretime yansıtacağımızı söylemek istiyorum. Tabi ilk etapta sağlık çalışanlarımızın maske ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz çünkü biliyoruz ki sağlık çalışanlarımız bu konuda çok özverili ve çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bizlerde onların yanında olarak ihtiyaç duydukları maskeleri üretmek istiyoruz. Bu konuda da dediğim gibi gerek okulumuzun öğretmenleri gerek halk eğitim merkezimizin usta öğreticileri ile bu yola çıktık ve olumlu bir sonuç ortaya çıkacağına olan inancımız tamdır" dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ise yapmış olduğu incelemeler sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Şuan'da Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan güzide liselerinden biri olan Servi Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu lisesinde bulunuyoruz. Malum ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu çok ciddi bir salgın hastalık ile yüz yüze bulunmaktayız. Şuan'da mesleki eğitimin de ne kadar önemli olduğu kamuoyu tarafından bir kez daha taktir edilmekte. İlimizde bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Adıyaman'da kız meslek lisemizde dezenfekten üretimi yapılıyor, kendi ilimizdeki bütün ihtiyaçları karşıladığı gibi çevre illere de tedarik edebiliyoruz. Aynı zamanda Adıyaman'da yine bizim AR-GE eğitim merkezimizde, 3D yazıcılar ile birlikte siper maskeler üretiyoruz ve ürettiğimiz maskeleri Adıyaman Üniversitesi'ne teslim ettik. Gerçekten insanlık adına güzel bir hizmet. Yine burada Servi Erdemoğlu Mesleki anadolu lisemizde görüldüğü gibi maskeler üretiliyor. Günlük aşağı yukarı 1000 adet maske üretimi inşallah gerçekleşecek. Bu anlamda hastanelerimizin hatta toplumda yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağımızı umut ediyoruz. Eğer ihtiyaç olursa yine bu üretimimizi çalışan personellerimizle daha çok arttırabiliriz. Şuan da burada halk eğitim merkezinin usta öğreticileri tarafından bu hizmet yapılmakta aynı zamanda burası bir kız meslek lisesi teknik lise olarak eğitim vermekte. Yine okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri buna aynı şekilde eşlik ederek gerçekleştirmiş bulunmaktalar. ben bu konuda emeği geçen ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze ve çalışan tüm eğitim camiası personeline teşekkür ediyorum" dedi.