Son zamanlarda yapılan yatırımlarla OSB’de sanayiciler için hayati önem taşıyan doğalgaz, altyapı sorunu gibi önemli birçok sorun ortadan kaldırılmıştı. Ancak enerji maliyetlerinde diğer OSB’lere oranla  %25-30’lara varan yükseklik nedeniyle yatırımcıların tereddüt ettiği bir OSB idi. Kurulacak bu trafo merkezi ile birlikte artık yatırımcının önü açılmış oluyor.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, “Besni Organize Sanayi Bölgemizin elektrik ihtiyacını karşılayacak OSB Trafo Merkezi Yapımı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılmıştır. Trafo Merkezinin yapılmasıyla birlikte OSB’miz yatırımcılar açısından daha cazip hale gelecek mevcut yatırımcılarımızın maliyetleri düşüp elektrik iletim hatlarından kaynaklı sıkıntılar giderilmiş olacaktır.

Trafo Merkezinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar ve Milletvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere tüm milletvekillerimize çok teşekkür ediyor İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer ise yaptığı açıklamada, Besni Organize Sanayi Bölgemizin elektrik ihtiyacını karşılayacak OSB Trafo Merkezi Yapım İşi ihaleye çıkmıştır. Trafo Merkezinin yapılmasıyla birlikte, mevcut yatırımcılarımızın maliyetleri düşecek ve elektrik iletim hatlarından kaynaklı sıkıntılar giderilmiş olacaktır. 6. Bölge Teşvik kapsamına alınmamızın ardından trafo merkezinin kurulacak olması ve 3500 dönümlük alanın OSB’ye dahil edilmesiyle birlikte yeni yatırımcılar için de daha cazip hale gelmiş olacak ve Kadim Besni’miz bir sanayi ilçesi olacaktır.

Trafo Merkezinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar ve Milletvekilimiz Ahmet Aydın, yakınen ilgilenerek birebir takibini sağlayan kıymetli Kaymakamımız Nazlı Demir Hanımefendi olmak üzere, tüm milletvekillerimize, ayrıca trafo merkezinin kurulması konusunu gündeme getiren ve bizlerle birlikte takibini yapan Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve Erdmoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'na ilçem adına sonsuz teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.