TRAFO MERKEZİ İHALE AŞAMASINA GELDİ

Besni Organize sanayi bölgesinin her geçen gün büyüyerek yeni yatırımcıları beklediğini belirten başkan Sümer; “Besni Organize sanayi bölgemizin en önemli sorunları arasında yer alan Trafo merkezi için Kaymakamlığımız tarafından Organize sanayi bölgesi içerisinde 17 dönüm arazinin yer tahsisi yapıldı. Yer tahsisinin yapılmasının ardından Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu başkanımız Ahmet Aydın vekilimizin bakanlık nezdinde görüşmeleri sonucunda Trafo merkezi ihale aşamasına geldi. Trafo merkezinin faaliyete geçmesiyle birlikte yatırımcılarımızın önemli bir sorunu çözülmüş olacaktır.” Organize sanayi bölgemize şimdiden hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

OSB ALANI 3500 DÖNÜM GENİŞLİYOR

Organize sanayi bölgesine yeni yatırımcılar kazandırmak adına çalışmalar yapıldığını belirten başkan Sümer; “Besni Organize sanayi bölgemizin 6. Bölge teşvik kapsamına alınmasının ardından yatırımcıların yoğun ilgisi olmaya başladı. Bu talebi karşılamak adına ilçe kaymakamımızın yoğun çabaları, ilimiz milletvekili Ahmet Aydın’ın bakanlık düzeyindeki girişimleri neticesinde 3500 dönüm hazine arazinin mevcut alana ilave edilmesi için tahsis edildi. Organize sanayi bölgemize, ilçemize ve ilimize hayırlara vesile olsun” dedi.

İSTİHDAM SAYISI ARTACAK

Yeni yatırımcılar sayesinde ilçede bir çok insana ekmek kapısının açılacağını belirten başkan Sümer; “Besni organize sanayi bölgesinin alanının genişletileceğini açıklanmasıyla birlikte bir çok yatırımcının ilgisini çekmiştir. Kaymakamlığımızdan edindiğimiz bilgilere göre şu ana kadar ilçemiz organize sanayi bölgesine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ilave edilecek olan 3500 dönümlük alanın 1700 dönümüne tekabül eden bir alana yatırım yapmak üzere taahhütleri olması bizleri mutlu etmiştir. Trafo merkezinin yapılması, mevcut alana 3500 dönüm ilave edilmesi ve yeni yatırımcıların ilçemize gelmesiyle birlikte bir çok vatandaşımıza ekmek kapısı açılacak, iş imkanı sağlanmış olacak. Bu vesileyle ilçemizle ilgili her konuda yanımızda olan ilimiz milletvekillerine, ilimiz valisine ve ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.