Kaymakam Ahmet Gencer, İlçe Özel İdare Müdür Vekili Hüseyin Yüksel, OSB Besni Bölge Müdürü Doğan Kara ile birlikte Besni Organize Sanayi Bölgesinde yeni yapılan fabrikaları gezerek, fabrikalar hakkında bilgiler aldı. İşletme sahiplerinden üretim ve çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Gencer, işletmede çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.

Besni OSB’deki üretimi ve istihdamı artırmak için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyleyen Kaymakam Gencer; "Devletimizin sağladığı teşvikler ve imkanlarla OSB’deki altyapı sorunlarının giderilmesi ile birlikte yatırımlar açısından Besni OSB’de çok cazip imkanlar sunuluyor” diye konuştu.

Doğalgaz alt yapı çalışmaları için 01 Temmuz 2017 tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı KHK’nun 61. Maddesiyle 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanun’unun 4 üncü maddesinin 4. Fıkrası (g) bendinin alt bendine eklenen hükmüne göre; “Organize Sanayi Bölgelerinin talebi ve muvakkati ile Organize Sanayi Bölgeleri için şebeke ve bağlantı hattı yatırımları yaparak Organize Sanayi Bölgelerinde doğal gaz dağıtım şirketleri, dağıtım faaliyeti gerçekleştirebilir” olarak yasal düzenleme yapıldı.

Bu yasal düzenlemeden sonra Adıyaman Besni Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Adıyaman'da doğalgaz dağıtım lisansına sahip olan Akmercan Adıyaman Doğalgaz San. ve Tic. A.Ş. ile protokol yapılarak 2018 yılında doğalgaz çalışmaları başlamış ve 2019 yılının ilk çeyreğinde Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz hattına gaz verilerek abonelik işlemleri başlatıldı.

Akmercan Adıyaman Bölge Müdürü Fatih Er, Kaymakam Ahmet Gencer’i ziyaret ederek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Besni Kaymakam Ahmet Gencer, Besni OSB’nin doğal gaza kavuşmasında emeği geçen Adıyaman Milletvekillerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve Akmercan Gaz Adıyaman Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.