Besni Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törende toplam 160 öğrenci diplomalarını aldı.

Törene, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Besni İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez ve Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, Kızılay İlçe Başkanı Ali Erdoğan, CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, eğitimin ortak payda ve ideal olduğunu belirterek, bu ideal için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Adıyaman Üniversitesinin her sahada yarını tesis etme gayretinde olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; “Çalışmalarımızı sağlam temellere oturtarak, kendimizi düşünmekten çok kurumumuzu, Adıyaman’ı ve ilçelerimizi yani sizleri düşünerek hareket ediyoruz. Fakülteler, yüksekokullar, enstitüler, araştırma merkezleri kuruyoruz. Yeni açılan bütün üniversitelerin yanında öğretim elemanı kadromuzu tamamlamak anlamında önemli mesafeler kat ettik” dedi.

Rektör Gönüllü, Besnililere seslenerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler eğitim neferi, eğitim gönüllüsüsünüz. Yüreğiniz eğitim aşkıyla yanıyor. Sizin bu duygunuzu üniversite olarak paylaşmak istiyorum.  Başta sayın milletvekillerimiz, sayın kaymakamımız, belediye başkanımız, Erdemoğlu ailesi ve diğer Besnili hayırseverlerle birlikte Besni’ye önemli eğitim programları kazandırma gayretindeyiz. Her zaman Besni’nin, Besnilinin yanında olacağız” dedi.

Gönüllü’den sonra konuşan Besni MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk ise öğrenci sayılarının 2000 olduğunu, gelecek eğitim-öğretim yılında öğrenci alacak olan yedi bölümü ile bu sayının 2500’e ulaşacağını belirterek geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. Tuğluk; “Sayın Rektörümüzün ve Üniversitemizin bize tanıdığı imkanlarla Besni’nin sosyal ve ekonomik hayatına daha çok katkıda bulunmak önümüzdeki yıl hedefimiz olacaktır” dedi.

Tuğluk’tan sonra konuşan Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ise; “Bu gün burada mezun olan kıymetli arkadaşlarımın hepsine gönüllerince bir gelecek diliyorum. İnşallah hayat onlara istediklerini sunar ve çok güzel bir gelecekle kucaklaşırlar. Ayrıca başta sayın rektörümüz ve kıymetli ekibi olmak üzere özellikle Sayın İbrahim Hocama, Besni Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın İbrahim Bey’e ve onun kıymetli ekibine öğrenci kardeşlerimin hayatında hiçbir zaman unutmayacakları bu günü düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Demirkale’den sonra konuşan Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan; “Besni Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kızılay’a 700 ünite kan verdiler. Doğum yapan anneye, yaralı bebeğe ve yaşlı vatandaşlarımıza kan bağışında bulundular. Okula bıraktığımız Kızılay kumbarasını para ile doldurdular. Ben öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Mezunlar adına konuşan 2011-2012 Akademik Yılı Besni MYO Okul Birincisi Bilgi Yönetimi Bölümü Öğrencisi Mehmet Aykut Yılmaz ise, öğrenim hayatları boyunca kendilerini yetiştirerek geleceğe hazırlayan hocalarına teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Okul Birincisi Olan Mehmet Aykut Yılmaz’a Rektör tarafından plaket ve Onur Belgesi verildi. Ardından Okul Birincisi Mehmet Aykut Yılmaz Yaş kütüğüne Plaka çaktı. Okulda dereceye giren öğrencilere plaket ve onur Belgeleri verildi. Okul da ilk 3’e giren öğrencilere Belediye Başkanı Fahri Serter tarafından altın verilirken Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan tarafından ise saat hediye edildi. Daha sonra kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Öğrenciler ve ailelerinin mezuniyet sevinci yaşadığı programda kep atma töreni gerçekleştirildi.

Çalışkan Müzik grubu birbirinden güzel şarkılarla öğrencileri doyasıya eğlendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan havai fişek gösterisinin ardından program sona erdi.