Projede kullanılmak üzere Kızılay Besni Temsilcisi Ali Erdoğan, Hayrat İnsani Yardım Derneği'ne 1 milyon 500 bin TL nakdi bağışta bulundu.

23. ve 24. dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Güneydoğu Sorumlusu Mehmet Erdoğan, Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, AK Parti Besni Yönetim Kurulu Üyeleri E. Soydan Doğru, Şükrü İşitmen, Haci Arslan, Hayrat Vakfı Besni Temsilcisi Mustafa Kaya, Besni İrfan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mükremin Özer ve beraberindekiler ilk olarak Besni Kaymakamı Nazlı Demir'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Besni Kaymakamı nazlı Demir, heyete Kızılin Roma Köprüsü maketi hediye etti.

Heyet daha sonra Besni Belediyesine geçti. Burada Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün ile Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre arasında, Besni'ye yapılacak olan Kur-anı Kerim Kursu Eğitim Merkezi yapılması için protokol imzalandı.

AYGÜN; "BESNİ'YE HAYIRLI BİR HİZMETİ HEP BİRLİKTE GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

Besni'de hayırlı bir iş için bulunduklarını söyleyen Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün; "Besni'de çok hayırlı bir iş için birlikte bulunuyoruz. İnşallah Besni'de bir Kur-an'ı Kerim Kursu Eğitim Merkezi çalışmamız var. Bu noktada kıymetli Belediye Başkanımız Eyyup Mehmet Emre ve çok kıymetli bağışçımız Ali Erdoğan amcamız ile beraber bu güzel hizmeti hep beraber burada inşallah icra edeceğiz. Bu noktada Besnili hemşerilerimize, Belediye başkanımıza ve Vekilimiz Mehmet Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum.

Hayrat Vakfı 1974 yılındı kurulmuş bir vakıftır. Daha çok Kur-an'ı Kerim hizmetleri, talebe yetiştirme, iman ve Kuranı Kerim üzerine faaliyetler yapmakta ve yıllardır da bu faaliyetleri devam ettirmektedir. Şuanda da Milli Eğitim Bakanlığımız ve Gençlik Spor Bakanlığımız ile bir protokol çerçevesinde Osmanlıca - Türkçe eğitimlerimiz, Türkiye ve Dünya çapında devam ediyor. Şuana kadar bir buçuk milyonun üzerinde vatandaşımıza ücretsiz olarak Osmanlıca öğretiliyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneğine gelecek olursak, bu dernek 2013 yılında kuruldu. 2016 yılı itibari ile de kamu yararı statüsünde bulunuyor. Derneğimiz 2017 yılında izin almadan yardım toplama iznine sahip bir dernek. 5 Kıtada ve 70 ülkede faaliyetlerimiz var. Dünya'nın bir çok ülkesinde Kur-an'ı Kerim dağıtımımız devam ediyor.

Besni'de bir arsa üzerinde yapacağımız Kur-an'ı Kerim Kursu eğitim faaliyetleri kapsamında yapacağımız yer ile ilgili öncelikle Belediye Başkanımıza, bağışçımız Ali Erdoğan amcamıza ve Vekilimiz Mehmet Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah Besni'ye bu noktada hayırlı bir hizmeti hep birlikte getirmiş olacağız. Allah utandırmasın, Cenabı hak hayırlara vesile eylesin.

Projemizin amacı Kuranı Kerim hafızlık, Kuranı Kerim eğitimi ile beraber milli ve manevi değerlerine sahip gençler yetiştirmek. İnşallah biz yanında cami olan bu proje ile kuran eğitimi merkezi yapma düşüncemiz var. Burada sadece Besnili çocuklarımız değil, Suriye'den ve değişik ülkelerden gelmiş olan çocuklarımız da Kur-anı Kerim eğitimi alacaklar. Bu noktada imam hatip liselerimiz olsun, Milli Eğitim Bakanlığımız olsun, Diyanet işleri başkanlığımız ve müftülüklerimiz ile beraber koordineli bir şekilde Kuran eğitimi yapılması noktasında düşünülen bir proje bu. Allah nasip ederse inşallah bir yıl içerisinde binayı tamamlayıp hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi.

ALİ ERDOĞAN; "KURAN KURSU EĞİTİM MERKEZİ'NİN BESNİ'YE KAZANDIRILMASINDAN DOLAYI MUTLUYUM"

Aygün'den sonra konuşan Kızılay Besni temsilcisi  Ali Erdoğan; " Öncelikle Hafızlık Eğitimi, Kuran Kursu Eğitimi, Yetim Çalışmaları ve İnsani Yardım için yapılacak olan Kuran kursu eğitim merkezi oluşumunda, davetimize icabet eden saygı duyduğum Kaymakam'ımıza, Belediye Başkanımıza onun meclisine ve insani yardım genel müdürü Av. Hakkı Aygül beye şükranlarımı sunuyorum.

Kuran Kursu Eğitim Merkezinin Besni'mize bir an önce kazandırılması için projede kullanılmak üzere 1 Milyon 500 bin TL nakdi yardımda bulunuyorum. Bu eğitim merkezinin Besni'de yapılacak olmasından dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Şimdiden Besni'mize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

EMRE; "AMACIMIZ İLİM İRFAN ŞEHRİ OLAN BESNİ'Yİ YENİDEN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURMAK"

Bugün Besni için önemli bir günü yaşadıklarını söyleyen Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Bugün Besni için önemli bir günü yaşıyoruz. İlçemizde şuana kadar mevcut olmayan yatılı bir Kuranı Kerim Kursu ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımızı gidermek üzere Hayrat İnsani Yardım Derneği gerçekten büyük bir özveri göstererek böyle bir gayretin içerisine girdiler. Bu projeye vesile olan başta Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a, bağışçımız Ali Erdoğan ve diğer arkadaşlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum.

Elbette yerel yönetimlerin işi sadece yol yapmak, park yapmak, bahçe yapmak değildir. Bununla beraber yerel yönetimler bir neslin yetişmesine de vesile olacaktır. Biz ilçemizde ahlaklı, imanlı ve inançlı bir neslin yetişmesine vesile olacak olan bu yatırımın hevesindeydik, peşindeydik . Allah'a hamdolsun ki bu işlere bizler de vesile oluyoruz. İnşallah bu kurumlardan yetişecek olan nesiller ilerde daha güzel işlere daha güzel hizmetlere imza atacaklar. Bundan 200 sene önce bu memlekette her 10 kişiden 5'i hafızdı. Amacımız ilim irfan şehri olan Besni'yi yeniden eski günlerine kavuşturmak. Dünya'da yapmış olduğu yardımlardan dolayı ben Hayrat İnsanı Yardım Derneğimize teşekkür ediyorum. Allah güçlerini arttırsın. Bu gibi derneklerin ve vakıfların çalışmalarına ihtiyacımız var. Onlar sayesinde ülkemizde önemli hizmetlere imza atıyoruz. Sadece Kur-anı Kerim eğitimi değil, aynı zamanda Osmanlıca eğitimi de ülkemiz açısından önemli bir unsur. Buradan şunu da ifade etmek isterim, Besnili alimlerin yazmış olduğu 70 adet eser ulaştık ve bunların önemli bir kısmı Osmanlıca. Bu Osmanlıca eserleri de günümüz Türkçesine dönüştürülerek basımı ile ilgili de bir gayretimiz var. Bu hususta da vakfımız sağ olsunlar bizlere destek oluyorlar. Ben başta Hakkı bey olmak üzere Vekilimiz Mehmet Erdoğan'a ve bu işe vesile olan yatırımı gerçekleştirecek Ali Erdoğan amcamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.  

ERDOĞAN; "KURAN KURSU EĞİTİM MERKEZİ BÜTÜN BESNİLİLERİ KUCAKLAYACAK"

Son olarak konuşan 23. ve 24. dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Güneydoğu Sorumlusu Mehmet Erdoğan ise; "Biz Besni'de böyle bir ihtiyaç olduğunu aile içerisinde konuşmuştuk. Ben belediye başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bizim bu ihtiyaçtan kaynaklanan talebimize oda olumlu yaklaştı ve Besni'nin ihtiyacıdır dedi. Bugünde Diyarbakır'daki kütüphanelerde Besni ile ilgili yazılı eserlerin varlığından ve onların Osmanlıcadan Türkçeye tercüme edilmesi ile ilgili gayretlerinden bahsettiler, tebrik ediyoruz. Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanımız Hakkı bey İstanbul'dan geldiler. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Türkiye'de 300'den fazla çalışma merkezleri olan 5 kıtada ve 70 ülkede faaliyetleri olan büyük bir insani yardım faaliyeti yapan bir kuruluş. Besni'de de inşallah Kuran eğitimi, hafızlık eğitimi, yetim çalışmaları ve insani yardım adı altındaki büyük bir faaliyetin merkezi olacak. Burada bütün Besnililerin evlatlarını, çocuklarını ve bütün Besnilileri kucaklayacak onlara hitap edecek el uzatacak hem kuran eğitimi hem de kuranın anlamını, manasını, hakikatini anlatan tefsir yaklaşımı ile de gönüllere hitap eden bir çalışma içerisinde olacak. Biz aile içerisinde almış olduğumuz bu kararda babamın bunu ısrarla takip etmesi kendisine nasip oldu. Ben bağışçımız muhterem babama teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza böyle bir talep noktasındaki hassasiyetinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Besni'deki kardeşlerimizle de birlikte bu bayrak daha güzel dalgalanacak. Hem teşekkür ediyoruz, hem dua ediyoruz. Besni'mize inşallah hayırlı uğurlu olur" ifadelerine yer verdi.