H.Mehmet Karakuş gazetemize yaptığı açıklamada; ‘‘2015-2016 ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılları Liselere öğrenci yerleştirme sınavlarında İlçe 1. Olan İlçemiz İmam Hatip Ortaokulu, 2022 yılında da büyük bir başarı elde etmiştir. 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan liselere geçiş sınavında İmam Hatip Ortaokulu, resmi ve özel 36 Ortaokul arasında, Puan sıralamasında İlçe 3. Olmuştur.

2022 LGS (Liselere Geçiş Sınavı)  yerleştirme sonuçları açıklandı. Merkezi sınava giren 24 öğrencimizden 9 öğrencimiz merkezi yerleştirme ile yerleşti. Bu yerleştirme sonuçlarına göre 2 öğrencimiz Adıyaman Esentepe Proje Anadolu Lisesine, 6 Öğrencimiz Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesine, 2 Öğrencimiz Gaziantep/Şahinbey Emine Konukoğlu Anadolu Lisesine, 1 Öğrencimiz Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksü Proje Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşti.

Yerel Yerleştirme Sonuçlarına göre ise, 3 Öğrencimiz Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesine, 9 Öğrencimiz Besni 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesine, 3 Öğrencimiz Besni Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesine, 18 Öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşti.

Besni İmam Hatip Ortaokulu; Okul aile birliği, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve okul idaresi ile başarılı çalışmalarına devam ediyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul idaremizle birlikte İmam Hatip Ortaokulu geçmişte olduğu gibi gelecekte de bilimsel, sosyal, sportif , kültürel ve akademik alanda ilçemizin en gözde okulu yapmak için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede okulumuza ilçemizin ilk ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ açtık. Besni’de ilk olarak okulumuzda açılan zeka oyunları atölyesinde ,bu alanda Uzman öğretmenimizin rehberliğinde öğrencilerimiz zeka oyunları öğreniyorlar.

ROBOTİK KODLAMA VE TASARIM atölyesi açtık. çocuklarımızın teknolojik gelişmelerden haberdar olması ve  geleceğin sektörü olan BİLİŞİM ve KODLAMA konusunda yetkinlik kazanması amaçlanmaktadır. Atölyede öğrencilerimiz bilgisayarlarda tasarım yapacak, Yaptıkları tasarımları okulumuzda bulunan  3D yazıcıdan çıkararak sadece teorik olarak değil,uygulamalı olarak ta öğrenecekler’’ dedi.