Paris Royal Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede Divan başkanlığına Asım Öcal seçilirken katip üyeliklerine Haydar Gülten ve Mustafa Polat seçildi.

Gerçekleştirilen kongreye Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz,Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, İlçe Emniyet Müdür V. İlyas Yarımağa, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, İl Genel Meclis Üyeleri, Merinos K.S.S. Başkanı Haci Arslan, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Yeni Besni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Akın Spor Kulüp Başkanı Doğan Ciner, Besni AKEDAŞ Şefi Ünal Arpa, Besni Muhtarlar Derneği başkanı Haci Uçar, Besnili iş adamları, vatandaşlar ve muhtarlar  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongre, gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Faaliyet, denetim ve bilanço raporlarının okunmasından sonra açılan müzakerelerde söz alan olmadığı için raporlar ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından seçime geçildi.

Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Ahmet Sermes Karadayı seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine ise Yusuf Çalım Başkan yardımcılığına, Bozan Engin, Fikret Karaca ve Ömer Kaya ise yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Denetim Kuruluna ise Mehmet Yıldırım, Arif İşitmen ve Cuma Arslan seçildi.

Kongrede konuşan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir şu ifadelere yer verdi; " Besni Emniyet Güçlerine Yardım Derneğine Besnili vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Burada ki birlik ve beraberliğimiz için polis vatandaş el ele vererek daha güzel ve yaşanılabilir bir Besni için her zaman birbirimize destek olacağız. İlçemizde emniyet güçlerimizin uyuşturucu ile vermiş olduğu mücadeleyi yakinen takip etmekteyiz bu konudan dolayı emniyet güçlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Besnililer zaten gereken desteği ve yardımı her zaman olduğu gibi bundan sonra da yapacaklarına inanıyorum. Derneğimize katkı sağlayan ve kongreye katılan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin takımı olan Besni Akın Spor'un Pazar günü oynayacağı kritik mücadele için herkesi maça davet ediyoruz. Buradaki birlik ve beraberliğimizi takımımıza da göstererek onlara destek olmalıyız" dedi.