İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.

2016 yılından bu yana Besni’de görev yapan Kaymakam Ahmet Gencer, 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Mülkiye Müfettişliğine atanırken, Besni Kaymakamlığına ise Ardahan Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu atandı.

Gölbaşı Kaymakamı Adem Kaya Manisa Demirci Kaymakamlığına, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise Trabzon Sürmene Kaymakamlığına atandı. Gölbaşı Kaymakamlığına Ankara Çamlıdere Kaymakamı Murat Köksal, Kahta Kaymakamlığı'na ise Erzurum Vali Yardımcısı Saadettin Doğan atandı.

Önceki dönemlerde Besni’de görev yapmış kaymakamlardan Rize Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz Mülkiye Müfettişliğine, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına, Bolu Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya Afyonkarahisar Çay Kaymakamlığına atandı. Adıyaman Valiliği Hukuk Müşavirliğine ise Diyarbakır Hazro Kaymakamı Yusuf İşman Diktaş atandı.

KAYMAKAM BEDİRHAN İMAMOĞLU ÖZGEÇMİŞİ

1981 yılında Sivas´ın Altınyayla İlçesinde doğan Bedirhan İmamoğlu, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Maliye bölümünü bitirdi. İki yıl Maliye Bakanlığından Vergi Denetmen Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009 yılında Sivas Kaymakam adayı olarak kaymakamlık görevine başlayan İmamoğlu, 2012-2014 yılları arasında Afyonkarahisar İli Bayat İlçesinde, 2014-2015 yılları arasında ise Adana İli Saimbeyli İlçesinde görev yaptı. 28.06.2015 tarihinde Yazıhan Kaymakamlığına atanan Bedirhan İmamoğlu, 30/11/2016 tarih ve 2016/861 sayılı müşterek kararname ile Çıldır Kaymakamı olarak atandı. Aynı zamanda da Aktaş Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri ve Demir İpek Yolu Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini yürüten Kaymakam İmamoğlu, son olarak ise Besni Kaymakamlığına atandı. Kaymakam İmamoğlu yüksek lisansını İngiltere´de tamamlamış, evli ve iki çocuk babasıdır.