Besni'de korona virüsüne (Covid-19) karşı tedbirler arttırıldı. İlçe genelinde 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaması, kapalı olması gereken işletmelerin  açılmaması için güvenlik güçleri denetimlerini sürdürürken, yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu.

Kolluk kuvvetleri tarafından ilçenin giriş ve çıkışlarında denetimlere başlandı. Uygulama noktalarında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşi sağlık ekipleri tarafından ölçülüyor. Vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olan ve şüpheli görülen şahısların iletişim bilgileri alınarak, takipleri sağlanıp hastanelere yönlendiriyor.

Gölbaşı, Adıyaman, Sofraz, Gaziantep ve Oyratlı köyü bölgelerinden ilçeye giriş ve çıkışlarda güvenlik güçleri denetimlere başladı.

Korona virüsüne karşı tedbirler kapsamında özellikle 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda da uyaran Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu; "Türkiye genelinde korona virüs salgınının önüne geçmek için alınan önlemler kapsamında, virüsün en fazla etkilediği yaş grubu 65 yaş ve üzeri nüfusun sokağa çıkmasına sınırlandırma getirildi. Bu tedbirler doğrultusunda ilçemizde 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın enlerinden dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Biz onların ihtiyaçları için kurmuş olduğumuz 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ile yardımcı oluyoruz. İhtiyaçları halinde 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilirler. Evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım" ifadelerine yer verdi.

Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, ayrıca maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine hijyen koşulları çerçevesinde temizlik malzemesi yardımında bulunduklarını da söyleyerek; "Korona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç duyanların hijyen koşulları çerçevesinde evlerinin temizliğine kadar yaptırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara da Kaymakamlık olarak tedbirler kapsamında gerekli desteği sağlıyoruz" dedi.