Konu ile ilgili yönetim kurulu üyesi Sedat Ağır ve Ali Payam ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklama yapan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, seçim öncesinde verdikleri vaatleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi. En büyük hedeflerinin esnaflara daha iyi hizmet verebilmek için modern bir hizmet binası olduğunu belirten İşitmen, mülki yeri alarak bunun mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan İşitmen; "Esnaf Odamızın yanında Ziraat Odası olarak hizmet veren binayı satın alarak hizmet alanımızı genişletiyoruz. 40 m2 olan alanımız satın alınan yeni yerle birlikte toplam 120 m2 oldu. Binamızı teslim aldıktan sonra kullanışlı hale nasıl getirebiliriz, onun üzerinde çalışacağız.

Bundan sonraki hedeflerimiz ise daha önceden söz verdiğimiz diğer projeler üzerinde yoğunlaşmak olacak. Çalışma programımız kapsamında bütçemizin el verdiği kadarıyla maddi sıkıntı çeken esnafımıza ve esnaf çocuklarına yardımda bulunacağız. Çağımızın teknolojisine uyabilmek için esnaflarımızın bu yeniliklerden faydalanabilmeleri için bu donanımları takip edip bu sorunları gidermeye çalışacağız.

Esnaflarımızın sorunlarını takip ederek sorunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yaparak yönetim kurulu üyelerimizle uyumlu bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf Odamızın mülk yerinin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Hizmet binasını alırken kredi kullandıklarını da sözlerine ekleyen İşitmen; "Özellikle bu süreçte yönetim olarak maaş almıyoruz. Hizmet binasını alırken de kredi kullandık. Bu konuda esnaf arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Hem diğer yürüteceğimiz faaliyetler, hem de kredi ödemesi için esnaflarımızın aidatlarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz" dedi.

Sicil Tasdiknamesi için esnafın daha önce Adıyaman'a gitmek zorunda olduğunu, girişimleri sonucunda bu işlemin artık Besni'de yapıldığını da belirtti.