Çalışmalar kapsamında BEV Başkanı Ali Balta başkanlığında tüm Besnili Dernek Başkanlarının katılımı ile Vakıf binasında hazırlık toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan BEV Başkanı Ali Balta, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, 20. Besni Eğitim Bayramının en güzel şekilde geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Balta; "28-29-30 Eylül 2018'de düzenleyeceğimiz 20. Besni Eğitim Bayramı ile ilgili Besni'de bir kaç hazırlık toplantısı yapmıştık. Son olarak ise geçen haftalarda Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaptığımız toplantıda herkes fikir ve önerilerini sunarak bayramın coşku içinde geçmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söylediler" dedi.

Kendilerini eleştirenlerin Besni Eğitim Bayramı için ne gibi hizmetlerde bulunduklarını öğrenmek istediklerini de belirten Başkan Balta, katkı sağlamayıp eleştiri yapanları anlamadıklarını da ifade etti.

Başkan Balta ayrıca 09 Eylül 2018 Pazar günü Bakırköy Tarık Akan konferans salonunda, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun "Adım Adım Başarı Yolculuğu" konulu panelin de ilgi göreceğini söyledi.

Besni Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan yaklaşık 4000 öğrenciye 6 milyon TL burs verdiklerini de sözlerine ekledi.

Balta'dan sonra konuşan Bahçelievler Besnililer Dernek Başkanı Semet Şüküroğlu, geçen yıllarda yaşanan eksikliklerin bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyerek, Başkan Ali Balta ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Sabak ise Besni Eğitim Vakfı olarak Besni'de okul yaptıklarını, bununla birlikte hayırseverlerin önünü açtıklarını söyledi.

Maddi manevi Besni Eğitim Vakfı'nın yanında olduklarını söyleyen İstanbul Mevlana'yı ve Yunus Emre'yi ve Güzel Sanatları Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, tüm köylere isimlerini taşıyan pankart yaptırılarak köylülerin de pankartları taşıyarak bayrama katılmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Aşağıçöplülüler Dernek Başkanı Vakkas Karakuş, Besni Eğitim Vakfı'nın son zamanlarda halkla iç içe olmayı başardığını ifade ederek, kendileri de dernek olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı Ali Dursun ise Besni'de yapılacak pilav gününe önem verilmesi gerektiğini, ayrıca Besni'de pilav günüyle ilgilenen ekiple sürekli diyalog içerisinde olunması gerektiğini söyledi. Dursun; " Ayrıca bu yıl derneğimizin kuruluşunun 50. yılı olması nedeniyle 50. yıl Besni Üzüm Gecesini 14 Aralık'ta yapacağız" dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun "Adım Adım Başarı Yolculuğu" paneli hakkında Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta toplantıya katılanların düşüncelerini aldı.

Toplantıya BEV Başkanı Ali Balta, BEV önceki Başkanlarından Ali Arslanbay ve Mehmet Baykara, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Balta, Bedir Sabak, Küçükköy Besnililer Dernek Başkanı Bekir Eman, Bahçelievler Besnililer Dernek Başkanı Semet Şüküroğlu, İstanbul Mevlana'yı ve Yunus Emre'yi ve Güzel Sanatları Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, Esenler Besnililer Dernek Başkanı Mustafa Kuş, İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz ve 2. Başkan Ali Galip Dursun, BEV Sekreteri Emine Oğuz ve Besnililer katıldı.