Tekerlekli sandalye tesliminde Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru da hazır bulundu.

Şehit Eren Kupal'ın babası Haceli Kupal'a teşekkür eden Dernek Başkanı Ömer Arslan; "İhtiyaç sahibi engelli arkadaşlarımıza dağıtılmak üzere Haceli Kupal tarafından derneğimize 4 adet tekerlekli sandalye verildi. Biz de bu tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin başkalarına bağımlı kalmadan hayatlarını sürdürebilecekleri yetenekleri var. Bir insanın engelli olması onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Biz dernek olarak engelli arkadaşlarımızın her şeye rağmen yaşama sevincini kaybetmemesi için canla başla mücadele ediyoruz.

Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. İnsanlar engeller yüzünden başarılı olamadıklarını düşünürler. Oysaki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur. Engelli olmak başlı başına büyük bir zorluk. Derneğimiz Besni’de yaşayan tüm engellilerin yanındadır. Onların sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Hayırseverlerimizin de destekleri ile de yardım ve faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu onurlu davranışından dolayı da şehit Eren Kupal'ın babası Haceli Kupal'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.