Besni Kaymakamlık Binası önünde düzenlenen törene Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Besni İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Arıcılar, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, ve kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada

Whatsapp Image 2024 04 10 At 10.24.00

Kaymakamlık önünde çelenk sunumuyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Whatsapp Image 2024 04 10 At 10.24.00 (1)

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Arıcılar; Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım Kamu kurum ve kuruluşlarının kıymetli amirleri, değerli basın mensupları, değerli konuklar ve sevgili meslektaşlarım;

Bugün, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bu yana mesai mefhumu gözetmeksizin ülkemizde huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Hepinize hoş geldiniz diyor, en içten saygılarımı sunuyorum.

Şan ve şerefle yazdığı 179 yıllık bir maziyi geride bırakan teşkilatımız kurulduğu günden bu yana sürekli kendini geliştirerek, sahip olduğu araç - gereç, fiziki imkânlar ve eğitimli personeli ile sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyada da saygın bir yer edinmiş olmanın haklı gururunu yaşamakta, dünyada meydana gelen gelişmelere paralel olarak, milletimizin beklentilerine cevap verebilmek için sürekli olarak kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam etmektedir.

Emniyet Teşkilatı, toplumda huzur ve güven ortamını sağlama, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma, kanunların ve devlet otoritesinin hâkimiyetini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bu önemli görevleri ifa ederken, aziz milletimiz, bağrından çıkan Emniyet Teşkilatımıza her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanımızda yer almıştır. Bizler de teşkilat olarak halkımızın bu güven ve desteğine layık olarak görevimize daha büyük bir gayret ve şevkle devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı bir anlayışla

Devletimiz ve Milletimize yüksek sadakatle hizmet etmeye devam Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Herkesin Polisi kendi edeceğiz. vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" ifadesiyle Emniyet Teşkilatının ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunu vurgulamıştır.

Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkemizde huzur ve asayiş ortamını temin etmek gibi çok önemli görevleri yerine getiren, 179 yıllık birikimi ve deneyimiyle üstlendiği görevlerde büyük başarılara imza atan ve mesai mefhumu gözetmeden fedakârca görev yapan tüm teşkilat mensuplarımızın 10 Nisan Polis Gününü kutluyorum.

Vatan, millet ve mukaddesat uğruna canlarını veren aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz ve emeklilerimiz ile halen görevleri başında bulunan tüm teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Ayrıca, bu anlamlı günümüzde törenimize teşrif ederek bizi onurlandırdığınız için siz değerli misafirlerimize de şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunuyor, bu vesileyle sizlerin ve kıymetli ailelerinizin Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, saygılarımı arz ediyorum.

Haber:Güncel Haber Ajansı