Besni Alperen Ocakları İlçe Başkanı İsrafil Yalçın Mevlid Sonrası yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Yalçın; “Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 yılında hain bir suikast ile şehit edilmiştir. Liderimiz ve beraberinde rahmeti rahmana kavuşan dava arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu bu ülkenin bir değeri, bir sigortası, neferiydi. Tam bir Türk-İslam lideri, tam bir Alperen, tam bir Osmanlı evladıydı. Milli manevi değerlere bağlı bir insandı. Dolayısıyla bizler de O’nun bıraktığı Alperenler olarak O’nun belirttiği hak, hukuk, adalet prensibi doğrultusunda bu zamana kadar devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Muhsin Yazıcıoğlu Bu ülkede başbakanlık, bakanlık yapmadı fakat cenazesinde hep birlikte şahit olduk ki binlerce, yüz binlerce hatta milyonlarca insan yığını cenazesinde O’nu hep birlikte yolcu etmek suretiyle sevgisini ve saygısını göstermiştir. Bir kez daha Yüce Rabbimden Rahmet diliyorum. Mevlid Programımıza Katılan Besnili Hemşerilerime, Camii imamlarına, camii cemaatine ve Besni Alperen Ocakları yönetimine Teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.