Besni Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Osman İsot MTAL'de düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Düzenlenen programa Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Murat Emiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel,  Kurum amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine istinaden konuşma yapan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İstiklal Marşı'nın Türk Milletinin bağımsızlık sembolü olduğunu belirtti. 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul Milli Marşımız olan İstiklal Marşı'nın 100. Yıl dönümünü kutladı.

Program daha sonra Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı temalı video gösterimi ile devam etti. Video gösteriminin ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular.

Program 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi ile devam etti. Okul öğretmenlerinin hazırlamış olduğu müzik gösterisinin ardından ise, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.