Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" programı kapsamında Besni'de 3 yıldır uygulanmakta olan proje kapsamında 18 çiftçiye 540,000 TL tutarında 90 adet damızlık büyükbaş hayvan hibe edildi.

Büyükbaş hayvan dağıtımı Gıda Tarım ve Hayvancılık Besni İlçe Müdürü Mehmet Kösekul ve Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer tarafından genç çiftçilere dağıtıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Besni İlçe Müdürü Mehmet Kösekul; "Bakanlığımız tarafından 3 yıldan bu yana uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projesi kapsamında köyde oturan, 18-40 yaş arasında, sosyal güvencesi olmayan genç çiftçilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımını yaptık. Köylerimizde ikamet eden 18 genç çiftçimize toplamda 540.000 TL değerinde kişi başına 5 adet hayvan verilerek bu gençlerimizin köylerinde, doğdukları yerde hayvancılık yapmalarına olanak sağlanmış oldu. Hayvan hak edişi olan gençlerin memnuniyeti ve konu uzmanı veteriner hekim arkadaşlarımızın tetkikleri neticesinde, geçmiş yıllardaki hayvan seçiminde yaşanan aksaklıkların bu yıl olmadığı anlaşılmaktadır. Bu eksikliklerin giderilerek vatandaşlarımızın daha kaliteli hayvan alımına vesile olan başta İl Müdürümüz Adil Alan olmak üzere, bakanlığımız yetkilileri ve emeği geçen teknik personel arkadaşlarımıza çiftçiler adına teşekkür ediyoruz.

Köyden kente göçün azalması için bir nebzede olsa katkı sağlayacak olan bu projelerin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni eder, bol kazançlar dilerim" dedi.