Besni'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
Kaymakamlık binası önünde düzenlenen programa Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan vekili Sait Cengiz Baba , İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, İlçe milli eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İl Genel Meclis Üyeleri, Gaziler,  Muhtarlar,  Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Program Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Okan Özalp  yaptı. Özalp açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " Sayın kaymakamım, Sayın başkanım, Sayın komutanım, Değerli Protokol üyeleri…Ve vatan uğruna canını, kanını feda etmekten çekinmemiş bu vatanın gerçek sahipleri çok kıymetli aziz Şehitlerimizin yakınları ve Kahraman Gazilerimiz.

Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olduğum için gurur ve onur duyuyorum.Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bizler için büyük önemi olan bugünde her zaman da desteğini hissettiğimiz Devletimize ve Sayın Kaymakamımız olmak üzere bu programda birlikte olmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da Milletçe yaşadık. Gördük ki Milletimiz " Her Türk Asker Doğar" sözünü bir kez daha ispatlamıştır. Kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle birlik ve bütünlüğümüzün nasıl bir güç olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.1071 Malazgirt Zaferi'nden günümüze kadar Milli Bütünlüğümüze kast edilmeye çalışılmaktadır. Burada bir Gazi olarak şunu söylemek istiyorum;Kıymetli şairimiz Mehmet Akif ERSOY' unda ifade ettiği gibi "Asımın Nesli, Nesilmiş Gerçekten" ve bu nesil bu imanla yaşadıkça, hiçbir güç bu Vatan'ı bölemeyecektir. Bizler her zaman Vatanımızın en ücra köşesinde olsa bile Milli Bütünlüğümüzü korumak için göreve hazırız.Tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan tüm Gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim saygılarımla...   Arz Ederim'' Dedi

Günün anlamı ve önemi için Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Öğrencilerinden,  12 sınıf öğrencisi Melisa Doğan '' Gazi '' şiirini, 10 sınıf öğrencisi Emine Talan '' Dur Yolcu '' şiirini okudu.

Program sonrası gazilerimiz Besni Kaymakamlığı tarafından organize edilen Halfeti Gezisine  katılmak üzere yola çıktılar.