Büyük bir ciddiyet ve başarıyla yapılan tatbikata katılan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve beraberindeki protokol, alarm çalmasıyla birlikte sınıftaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da sınıflarda ders işleyen öğrenciler okuldan tahliye edilerek, bahçedeki güvenli alana alındı.

İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve bu kapsamda Besni'de de başarıyla uygulanan  ‘Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Alarmın çalmasıyla birlikte başlayan tatbikatta öğrenciler okuldaki güvenli bölgeye alındı. Ardından öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve görev alanı bilgilendirmesi yapıldı.

Olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının “Afet tatbikat Yılı” olarak ilan edildiğini belirten Kaymakam Nazlı Demir, " 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in de katılımıyla gerçekleştirilen Deprem Tatbikatını gerçekleştirdik. İlçemiz Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesini ziyaret ederek gençlerimizle birlikte biz de bu tatbikata katıldık. Ülkemiz deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğu için sık sık depremle karşılaşmaktayız, bu nedenle eğitim faaliyetleri tatbikatlarla depreme daha hazırlıklı daha bilinçli bir hale gelmemiz gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.