Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Besni Eğitiminde Niteliğin Arttırılması Projesi (BENAP) üzerinde istişarelerde bulunuldu.

BENAP PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Gerçekleştirilen toplantıda proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel; “ Besni Eğitiminde Niteliğin Arttırılması Projesi (BENAP), İlçemizin eğitim kalitesini tüm paydaşlarıyla birlikte 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim (EBA) faaliyetleri kapsamında geliştirmek ve bu hedefler doğrultusunda okullarımızda ve kurumlarımızda çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyleri yetiştirerek paydaşların akademik, sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal başarılarını artırmak ile yenilikçi eğitim - öğretim ortamları kapsamında yapılacak faaliyetleri izlemek, desteklemek ve geliştirmek amacıyla hazırlandı.

BENAP Projesi merkezine öğrencilerimizin akademik başarısını etkileyen okul yönetimi, veli, öğretmen, öğretim yöntem ve teknikleri ile rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri gibi faktörleri alarak kapsamlı bir iyileşme ve gelişim sağlamayı hedeflemektedir. Proje hedefleri Kısa-Orta-Uzun Hedeflere bölünerek net bir yol haritası çizilmiş ve sürecin her aşamasında yapılacak tüm çalışma, etkinlik ve faaliyetlere yönelik anında geri dönütlerle gerekli güncellemeler yapılacaktır.

Besni ilçemiz her dönemde özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek bir ilçe olmuştur. Sadece öğrenci ve öğretmenlerimizin değil tüm halkımızın desteğini alarak birçok defa adından söz ettirmeyi başardı. Eğitim Bayramını her yıl 7'den 77'ye büyük bir coşkuyla kutluyor olmak bile bunun en büyük kanıtıdır. Önceki dönemlerde gerçekleştirmiş olduğumuz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projeleri ve Avrupa Birliği Projeleri nitelik ve nicelik bakımında ülke genelinde ilkler arasında yer almayı başardı. Bunların haricinde Adım Adım Başarı Besni Projesi ile tüm kademelerde her öğretmen ve idarecimizin katılımıyla okullarımızın durumunu daha net görebilmiş ve nihai hedeflerimizi netleştirebilmiş olduk. Besni Eğitiminde Niteliğin Arttırılması Projesi (BENAP) ile de şimdiye kadar edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübelerin daha da somutlaştırılarak öğrencilerimizin her alanda en iyi seviyelere gelmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca projenin hazırlanmasında emeği geçen Proje Hazırlama Ekibi RAM Müdürü Ömer Polat, Müdür Yardımcısı Murat Değirmenci, rehberlik bölüm başkanı Aysel Katarcı, rehber öğretmenlerimiz Serap Ünal, Fatma Baykal ve Ali Metin'e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendinin kurumlarımıza yapmış oldukları ziyaret, ufuk açıcı yönlendirmeleri ve talimatları ile pek yakında, Rehberlik Araştırma Merkezimizin kıymetli idareci ve öğretmenleri tarafından yoğun bir emekle hazırlanan, Besni Eğitiminde Niteliğin Artırılması Projesi (BENAP) ile yepyeni hedeflere yelken açacak ve Besni’mizi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Nazlı Demir ise yapmış olduğu açıklamada BENAP Projesinin önemine dikkat çekerken şu ifadelere yer verdi; “ BENAP Projesi kapmasında çalışmalar yapan Besni RAM müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Besni’nin eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Bu proje ile Besni’mizi hak ettiği yere hep birlikte getirmek için elimizden geleni yağacağız” ifadelerine yer verdi.