Besni'ye bağlı Konuklu Köyünde Numan ve Rabia Sunar adlı çiftçiye ait Badem bahçesinde yapılan hasada, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Ziraat odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan ve köylüler katıldı.Badem üreticisi Ziraat Mühendisi Rabia Sunar gerçekleştirilen hasat sonrası şu ifadelere yer verdi; "Badem hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yetişen bir bitki özellikle Karadeniz bölgesindeki yüksek kesimlerde yetişmemekte diğer bölgelerde ise kolaylıkla yetişmekte. Badem toprak isteği bakımından çok seçici bir bitki değil hemen hemen her toprak çeşidi bademe uyuyor. Sadece ilk baharda olan geç donları çok önemli bademler için ondan dolayı geç çiçeklenen bademler seçilmeli. Onun dışından gübrelemesi ve sulaması yapıldığı taktirde badem çok verim verebilen bir bitki türü. Yani badem kesinlikle bu bölgelerde dikilmeli çünkü alternatif bir bitki bu bölge için ve katma değeri yüksek bir ürün ben imkanı olan herkese badem dikmelerini tavsiye ediyorum" dedi

Hasat sonrası konuşan Numan Sunar Üreticilere badem dikmeleri konusunda tavsiyelerde bulunurken yapmış oldukları üretim ile ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi; "Biz çok zorlu bir süreçten geçtik, burası tamamen taşlık bir alandı. Önce taşları temizledik ve araziyi kullanılabilir bir duruma getirdik ve ağaçlandırmalarımızı yaptık. Bademi seçtiğimize de memnunum çünkü burada alternatif ürün açığımız vardı ve bu açığıda badem ile kapattığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemlerde üretici arkadaşlara özellikle badem dikmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Badem hasadına katılan Kaymakam Demir ise şu ifadelere yer verdi;" Badem üretimi Besnimiz için yeni bir gelir türü, Besni tarımsal geliri yüksek bir ilçe ve gittikçe de ürün çeşitliliği artıyor. Özellikle fıstık üretimi ağırlıklı bir ilçeyken badem de bugün 20.000 dönüm arazide ekiliyor ve hasat ediliyor bunun yaklaşık 16.000 dönümünden şuan ürün alıyoruz. Badem birliğimiz var bu birliğimize de yaklaşık 160 çiftçimiz üye ve bunların hepsi badem yetiştiricileri. Besni inşallah önümüzdeki dönemde de bademde söz sahibi olacak. İllaki bunun mevsimsel ve iklime bağlı olarak zorlukları da var ancak şuan için bir pazarlama problemi yok. Talep fazla  ve talepleri karşılayamıyoruz bile. Bu anlamda biz destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Badem hasadı hem makine ile hem de insan gücü ile yapılan bir hasat bizlerde köylülerimiz ile beraber hasat gerçekleştirdik insan gücü olmadan bu işler olmuyor her şey emek. Bizler badem üreten ve üretimine emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra ki süreçte inşallah daha yakın temaslarda bulunup varsa sorunları problemleri onların çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Adıyaman badem üretiminde Türkiye'de söz sahibi olmaya başladı özellikle Kahta, Adıyaman merkez ve şimdi Besni üçgeninde güzel bir potansiyel yakalamış durumda bununla da beraber Türkiye geneli kendi ihtiyacımızı karşılayacak bir duruma geliyoruz. Bundan sonra ki süreçte de badem yetiştiricilerimize destek olacağız hepsinin emeklerine sağlık" dedi.