Sayören köyünde ikamet eden Mehmet Kahraman ve Mustafa Durmuş, Mehmetçik'e bağışlamak üzere köylülerden 9 bin 300 TL para toplayarak Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'i ziyaret ettiler.

Ziyarette Besni Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, ve Şehit Abidin Tanrıkolu'nun babası Ramazan Tanrıkolu hazır bulundu.

Mehmet Kahraman ve Mustafa Durmuş'a yaptıkları anlamlı yardımdan dolayı teşekkür eden Kaymakam Gencer; "Sayören köyünden Mehmet Kahraman ve Mustafa Durmuş amcalarımız Mehmetçiğimizin Afrin'de düzenlediği operasyon dolayısıyla 7'den 70'e herkesin duası, kalbi, yüreği devletimizle birlikte askerlerimiz için atıyor. Halkımız evinde dualarını ediyor ama onun dışında herkes devleti için, Mehmetçiğimiz için bir şeyler yapabilmenin çabası içerisinde.

Mehmet Kahraman ve Mustafa Durmuş amcalarımız da köylerinde örnek bir davranış sergilemişler. Köyden topladıkları 9 bin 300 TL nakit parayı Mehmetçik Vakfı'na yardım olarak getirdiler. Toplanan bu nakit yardımı bankadan Mehmetçik Vakfı'nın hesabına yatıracaklar. Ben bu örnek davranışlarından dolayı amcalarımızı kutluyorum. Bu millet büyük millet. Mehmet ve Mustafa amcalar olduğu müddetçe bu devletin sırtı hiç bir zaman yere gelmeyecek. Köydeki vatandaşlar imkanları çerçevesinde Mehmetçiğimize bir nebze de olsa destek olabilme gayreti içerisinde. Mustafa ve Mehmet amcalarımız ile Sayören köyüne bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Amcalardan Mustafa Durmuş ise, Mehmetçiklerin her zaman arkasında olduklarını söyleyerek; "Milletimizle birlikte devletimizin arkasındayız. Hiç korkmasınlar, çekinmesinler. Gerekirse ölüme kadar gideceğiz. Hiç bir devletten çekinmiyoruz. Korkmuyoruz, inşallah onları yok edeceğiz" dedi.  

Konuşmaların ardından Mehmet Kahraman ve Mustafa Durmuş, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol ile birlikte bankaya giderek toplanan parayı Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdılar.