Yaşanan bu trajikomik olayın nedeninin mezar yeri tartışması olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Ali Bozköse ile Gülay Bozköse çiftinin 21 yıldır bebekleri olmuyordu. 21 yıl sonra bebekleri dünyaya geldi. Bozköse çifti erken doğumdan dolayı 42 gün boyunca hastanede tedavi altında kalan bebeklerinin 8 gün önce öldüğü haberini alarak büyük üzüntü yaşadı.

ACILI BABA ALİ BOZKÖSE "MEZARIN YERİNİ ENİŞTEM DEĞİŞTİRMİŞ"

Acılı baba Ali Bozköse Yusuf Salih ismini verdikleri bebeklerini kucaklarına bile alamadan Hıra Mezarlığına Besni Belediyesinin kendilerine gösterdikleri yere aynı gün defnettiklerini söyledi. Baba Bozköse; "Bebeğimizi defnettikten 8 gün sonra bizi arayarak bebeğimizin mezarının açıldığını söylediler. Biz de mezara giderek olayı polis ekiplerine bildirdik. İfademde de eniştem Mustafa B.'den şüphelendiğimi söyledim. Eniştem mezarı yerini kendisinin değiştirdiğini söyledi. Polislerle birlikte gelerek çocuğumu tekrardan gömdüğü yeri söyledi.  Bizde bebeğimizi oradan aldık, asıl mezarına tekrar defnettik. Mezarın yerini eniştem Mustafa B. ile eşi Nuray B., Mehmet B. ve Sait isminde biri ile değiştirmişler. Mezarın yerini neden değiştirdi bilmiyoruz. En son karakolundaki ifadesinde orası benim yerimdi, zeytin ağacı diktim demiş. Geldim baktım zeytin ağacı başka yerde. Zeytin ağacının mezarla hiçbir alakası yoktur. Eğer o mezarın üstü dağılmasa ben fark etmeyecektim, yıllarca gelip boş mezara ağlayacaktım.

"HERKES CENAZESİNİ 1 KERE GÖMER, BEN 3 KERE GÖMDÜM"

Bu sadece mezar hırsızlığıdır, çocuk hırsızlığıdır. Dün geldik ki mezar tahrip olmuş, içini taşlarla doldurmuşlar, başındaki taşları söküp atmışlar, üzerinde dolanmışlar. 42 günlük bir bebek mezarından neden çıkartılır? Ben hala olayın şokundayım. Biz eşimle bu bebeği 21 sene sonra bulduk. 21 senedir biz her yolu denedik. En son Allah bunu verdi, oda vefat etti. Herkes cenazesini 1 kere gömer, ben 3 kere gömdüm.

BİR İNSAN NASIL OLURDA 42 GÜNLÜK BEBEĞİ MEZARINDAN ÇIKARTIR?

Ben çocuğumu buraya gömeceğim dememişim. Ben çocuğum vefat ettikten sonra Besni Belediyesini arıyorum, belediye gelip yer eşiyor ve bende çocuğumu gösterilen yere gömüyorum. Burada birilerine herhangi bir kasıt yok. Bir insan nasıl olurda 42 günlük bebeği mezarından çıkartarak başka yere gömer? Bunu yapan benim eniştem.

BU KİŞİLERİN EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Çocuğumu mezardan çıkartırken birisi diyemez mi, biz ne yapıyoruz, biz mezardan çocuk çalıyoruz diye. Bunu yapanlardan birisi de kadın, anne. Bir insanın vicdanı sızlamaz mı? Bütün Besni halkına sesleniyorum. yeni doğup da vefat eden çocuklarını gelsin kontrol etsinler. Ben ilk defa cenaze hırsızlığı görüyorum. Bu kişilerin en ağır cezayı almaları için elimden geleni yapacağım" dedi.

Yaşanan olay sonrasında gözaltına alınan M.B isimli şahıs ve diğer üç kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.