Kutlama etkinlikleri kapsamında Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına sosyal mesafe kuralları çerçevesinde çelenk sunumu yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona eren çelenk sunum törenine Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Muhammet Furkan Canlı katıldı.

Korona virüsü nedeniyle tören yapılamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında aileler kendi imkanlarıyla ve evde bulunan kırtasiye malzemeleriyle çocukları için 23 Nisan süslemeleri yaptılar. Öğrenciler, evlerinde Türk bayraklarının önünde öğretmenleri ile video konferans ve Whatsapp'tan online yardım alarak hazırlık yaptı.

Online kutlama töreni için evlerini kırmızı beyaz balonlar ve bayraklarla süsleyen çocuklar, kamera karşısında şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Süsledikleri odalarında şiirler okuyan çocukların, telefonlarla çektikleri görüntüler, aileleri tarafından hem sosyal medyada yayınlandı hem de yakınlarına gönderildi.

Etkinlikler kapsamında okul ve kurum hoparlörlerinden “23 Nisan 100. Yıl  Marşı" çalındı.

Besni Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğü ve Besni Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla doğum tarihleri aynı gün olan A.C. Yamazaki Okulu 2. sınıf öğrencisi Hasan Emir Yıldırım ile Şehit Bekir Oruçtutan Okulu 1. sınıf öğrencisi  Ceylin Ateş'e sürpriz doğum günü yapıldı. Ekipler, özel olarak hazırlanan doğum günü pastasıyla evlerinde ziyaret ettikleri çocukların doğum gününü kutladı. Ekipleri pastayla gören çocukların mumları üflerken yaşadıkları mutluluk yüzlerine yansıdı. Ayrıca çocuklara doğum günü hediyesi de verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Toplum Merkezi Müdür Yardımcısı Haci Ali Aygün; "Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Besni Vefa Destek Grubu organizesinde 100 yıl önce meclisimizin açılması ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında doğum tarihi 23 Nisan olan çocuklarımızı ziyaret ederek sürpriz doğum günü düzenleyerek doğum günlerini kutladık" dedi.

DEMİREL; "23 NİSAN'I BURUK KUTLUYORUZ"

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; "Bilindiği gibi bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl buruk kutluyoruz. Fakat biz yine Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının talimatları ile güzelleştirmeye çalıştık. Yapmış olduğumuz faaliyetlerden bir tanesi Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 'Adıyaman Evde 23 Nisan Gönüllerde' hashtag heşteki ile bütün çocuklarımızın çekmiş oldukları kısa videoları sosyal medya aracılığı ile paylaşımlarını sağladık. Aynı zamanda çelenk sunma programı Kovid-19 salgını nedeni ile mütevazi bir şekilde yapılmak zorunda kalındı. On kişilik bir ekip ile programımızı düzenledik, saygı duruşunda bulunduk ve istiklal marşımızı okuduk. Akabinde yine program çerçevesinde şehit çocukları ve yetim öksüz çocuklarımızın evleri ziyaret edilerek onların bayram sevinci yaşamaları sağlandı.

Yine bunun dışında 23 Nisan'da doğmuş olan çocuklarımıza sürpriz doğum günü partisi düzenledik. Bunların dışında 23 Nisan günü saat 13:00'da bütün okullarımızda 23 Nisan'ın 100. yılı dolayısı ile 100. Yıl marşı okundu. Bu akşam saat 21:00'da bütün çocuklarımızla bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşımızı balkonlarımızda hep birlikte okuyarak bayramımızı kutlayacağız.

Ben bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına armağan etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. İnşallah ümit ederim ki, bütün dünyayı etkisi altında bırakan Kovid-19 sona erer ve önümüzdeki bayramlarımızı coşkuyla hep birlikte gönül gönüle yakınlaşarak kutlarız. Ben çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinden öpüyor, iyi bayramlar diliyorum. Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.