Düzenlenen programa Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Besni İlçe Emniyet Müdürü İlyas Yarımağa, Besni İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Tanrıkolu, Ak Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Besni Muhtarlar Derneği başkanı Haci Uçar, Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi Başkanı Şükrü Güllü, Merkez Mahalle Muhtarları ve Köy Muhtarlar Başkanı Mehmet Bülbül STK Başkanları, Kurum Amirleri,katıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen program kapsamında  Atatürk Anıtına çelenkler bırakıldı.Çelenk sunma töreninden sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Besni Muhtarlar Derneği başkanı Haci Uçar, Merkez Mahalle Muhtarları ve Köy Muhtarlar Başkanı Mehmet Bülbül Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi Başkanı Şükrü Güllü,yaptı.

DSC_0646

Muhtar Güllü konuşmasında şu ifadelere yer verdi;'Hem milleti hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor selam ve sevgilerimi sunuyorum' dedi

DSC_0649  

Muhtar Haci Uçar konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; ’Kıymetli Protokol üyeleri ve değerli muhtar arkadaşlarım  basın mensupları ve müdürlerim  ve katılımcılarımız19 Ekim 1015 tarihi ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan başbakanlık genelgesi ile 19 ekim günü muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir.9’uncusunu  kutlamakta olduğumuz muhtarlar günü programına hepiniz hoş geldiniz.Muhtarlık ülkemizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetim anlayışı taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmekledir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımıza olmak üzere tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlar bu günü bizlere armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün muhtarlarım adına şükranlarımı sunarım.Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah 'tan rahmet;ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. İlçemiz Pınarbaşı Mahallesi muhtarı Vakkas Aslan 'ada Allah'dan rahmet ailesine tüm muhtarlarım adına başsağlığı dilerim. Seninde muhtarlar günün kutlu olsun muhtarım. ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da namaz kılan kardeşlerimize saldıran işgalci İsrail askerlerinin yaptığı zulüm halen devam etmektedir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldıran İsrail polisi, birçok kişinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep oldu. İsrail güçlerinin bu hain saldırısını şiddetle kınıyorum. Hain saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralanan tüm Filistinli kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kudüs Bizimdir   Mescidi Aksa yalnız değildir"dedi. Muhtar Uçarın konuşmasının ardından Mahalle Muhtarları ve Köy Muhtarlar Başkanı Mehmet Bülbül konuşma yaptı.

DSC_0652

Muhtar Bülbül konuşmasında şu ifadelere yer verdi;’Kıymetli Protokol üyeleri ve değerli muhtar arkadaşlarım. 19 Ekim muhtarlar günü programımıza hepiniz hoş geldiniz 1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır ve 19 Ekim 2015 tarih genelge ile Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir.Muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçimle iş başına gelen ve demokrasin vazgeçilmez bu unsuru olan muhtarlarımız, köy ya da mahallelerde devletin tüm kurumlarının temsilciliğini yürütmekte çok önemli ve aynı zamanda zor bir görevi yerine getirmektedirler.Özellikle, köylerde ve kırsal mahallelerde devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında vatandaşlarımızın ise taleplerini devlet kurumlarına iletmesinde birinci derecede yetkili ve etkilidirler. Bu vesileyle; Besni'mizde görev yapmış olup ebediyete irtihal eden Muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, geçmişte muhtar olarak halkına hizmet etmiş olan Muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum Halen aktif görevde bulunan değerli Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerde başarılar dileyerek "Muhtarlar Günü"nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum’ dedi. Konuşmaların ardından tören sona erdi.

DSC_0629

DSC_0631

DSC_0634

DSC_0635

DSC_0638

DSC_0639

Haber Foto: Habibe Uçar