Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "26 yıl sonra bizlere bu sevinci yaşattıkları için Besni Belediye Spor Kulübü başkanımıza, antrenörümüze ve futbolcularımıza teşekkür ediyoruz."

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'te korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kalan maçları oynatmama kararı almıştı. Daha sonra ise liglerin tescil edilmesinin ardından Besni Belediyespor'un BAL ligine yükselmesi kulübü ve taraftarları sevince boğdu. Adıyaman 1. Amatör Küme’de Lig'in bitimine üç hafta kala koronavirüs salgını nedeniyle maçlara ara verilmişti. 10 takımın mücadele ettiği grupta Besni Belediyespor namağlup olarak gurubunu birinci sırada tamamlamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri tescil etmesinin ardından Besni Belediyespor Türkiye Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

Kararın açıklanmasının ardından Besni Belediye Spor Kulübü Yenikent'te bulunan çay bahçesinde bir kutlama programı düzenledi.

Programa Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, Besni Belediye Spor Kulübü Başkanı Doğan Ciner ve Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Sabak ve Cengiz Baba ile sporseverler katıldı.

KULÜP BAŞKANI CİNER; "26 YIL SONRA ŞEHRİMİZİ BAL LİGİNE TAŞIMAK BİZLERE NASİP OLDU"

Programda konuşan Kulüp Başkanı Doğan Ciner; "Biz bu yola çıkarken Bölgesel Amatör Ligde oynayacağız demiştik ve şükürler olsun bunu başardık. Bu başarıda Belediye Başkanımız öncülüğünde bizlere nasip oldu ve 26 yıl sonra BAL ligine şehrimizi taşıdık. İnşallah şehrimizle birlikte kenetlenip büyüklerimizle, spora gönül vermiş insanlarla hep beraber, omuz omuza verip bunun da üstesinden geleceğiz. Üzerimizde ismini sayamadığım bir çok kişinin emekleri var. Öncelikle Refik Çeçen hocamız başta olmak üzere tüm sporcu kardeşlerimi cani gönülden kutluyorum. Sıcak demeden, soğuk demeden, çamur demeden, gecemizi gündüzümüze katarak bu memleket için bir çığır açmak istiyorduk ve çok şükür buda bize nasip oldu. Bundan sonra hedefimiz 3. Lig olacaktır.

Bu başarıda her zaman yanımızda olan Besni Belediye Başkanımız Eyyup Mehmet Emre'ye, takımımızın Bölgesel Amatör Lig'e yükselmesi için çaba gösteren TFF İl Temsilcisi Alican Çelik ve Adıyaman ASKF Başkanı Cenap Taşkın'a ve başarıda emeği geçen herkese kulübümüz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI EMRE; "HEP BERABER 3. LİGE ÇIKABİLMEK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ"

Ciner'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ise; "Öncelikle futbolcu kardeşlerimizi ve teknik ekibimizi elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, bizlere bu sevinci yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte tabi ki işimiz daha zorlu. BAL liginde mücadele etmek belli bir ekonomik yükü de beraberinde getiriyor. İnşallah ilçe olarak, belediye olarak bu yükün altından kalkacağımıza inanıyorum. Daha çok çalışacağız ve futbolcularımız ile beraber 3. Lige çıkabilmek adına bir gayret içerisinde olacağız. Bu 26 yıllık hasrete sizler son verdiniz ve bundan sonraki süreçte de Allah'ın izni ile inşallah hep beraber el ele vererek BAL liginde de başarılı sonuçlar elde ederek hedef koyduğumuz 3. Lige çıkacağına inanıyorum. Spora destek olmamız gerekiyor, sporun her kademesine destek olmamız gerekiyor. Çünkü gençlerimizi özellikle madde kullanımından ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabilmenin yollarından bir tanesi de spor. O yüzden yerel yönetimlere ciddi anlamda görev ve vazifeler düşüyor. Bizler de bu görev ve vazifenin bilincinde olarak elimizden geleni yapacağız.

Emeği geçen sporcu kardeşlerime, teknik heyetimize, kulüp yönetimimize ve Kulüp Başkanımız Doğan Ciner’e şükranlarımı sunuyor, çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra maddi ve manevi olarak daha iyi bir şekilde kulübümüzün arkasında durarak önümüzdeki hedeflerimizi gerçekleştirme gayretinde olacağız" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından davetliler davul zurna eşliğinde eğlenerek, Besni Belediye Spor'un Bal Ligine çıkmasını kutladılar.