Sosyal belediyecilik anlayışıyla 2020 yılı Ocak ayı itibari ile başlatılan proje ile Besni Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde bebek sahibi olan ailelere, yeni doğan her bebeğin ihtiyacını barındıran malzemelerin yer aldığı bebek seti teslim ediliyor.

Besni Belediye Başkanlığı olarak ilçedeki tüm yeni doğan bebekler için hediye paketleri vereceklerini söyleyen Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Hoş Geldin Bebek uygulaması ile Besni Devlet Hastanesi’nde hayata gözlerini açan minik yavrularımızın ihtiyaçlarını karşılayacakları bebek seti hediye ediyoruz. 2020 Ocak ayı itibariyle başlattığımız bu uygulama ile evlat sahibi olan çiftlere gözaydınlığı diliyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza seçimden vaat ettiğimiz 41 projenin hepsini birer birer hayata geçirmeye devam ediyoruz. Seçimden önce de dediğimiz gibi Besni için sadece 41 proje ile yetinmeyeceğiz birçok projemiz var ve inşallah zamanla onları da gerçekleştireceğiz. Bu ay en güzel uygulamalarımızdan biri olarak gördüğümüz, Besni’de dünyaya gelen her bebeğe acil ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız 'Hoş geldin Bebek' setini armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Helli ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Besni Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesinde doğan bebekler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak yeni doğan her bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bebek bezi gibi bebeğinin ihtiyacı olabilecek pek çok şeyin bulunduğu paketleri bebeği olan her aileye teslim edeceğiz" dedi.

 “Hoş Geldin Bebek” uygulaması ile aynı zamanda seçim öncesi vaat etmiş olduğu bir proje için de ilk adımı attıklarını belirten Başkan Emre; "Yeni doğan bebeklerin giyim ihtiyacı içinde evde el emeği göz nuruyla Besnili kadınların dokumuş oldukları giysileri satın alarak ailelerimize hediye ediyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında bulunan 'Dokuyan Eller' projemizin de ilk adımı olarak Besnili kadınların üretime katkı sağlaması amacıyla evde ürettikleri ürünleri satın alarak onlarında aile ekonomisine ayrıca katkı sağlayacağız" dedi.

Besni Belediyesi tarafından yeni doğan bebeklere dağıtılan hediyelerin üzerinde ise, "Bu ürün, Besni Belediyesi tarafından,'Dokuyan Eller Projesi' kapsamında evde üreten kadınlara destek olmak amacıyla üretilmiştir” yazısı yer alıyor.