Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını açıklamasının ardından Besni Belediyesinin Saadet Partili meclis üyesi Ömer Aydıngüzel basın toplantısı düzenledi. Aydıngüzel, partisinin aldığı 'hayır' kararına karşı referandumda AK Parti'ye destek vereceğini açıklayarak, Saadet Partisi'nden istifa ettiğini kaydetti.
Aydıngüzel konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bende bu ülkenin bir ferdi olarak ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine karşı gövdemi siper edenlerdenim. Ülkemizde sınırı bulunan komşu ülkelerdeki terör olaylarının ve darbelerin İslam alemine ve ülkemize ne kadar zarar verdiğinin farkındayım ve her türlü terör eylemini şiddetle kınıyorum. Gün birlik ve beraberlik günü olduğuna inanıyor ve bunu her konuşmamda dile getiriyorum. Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu bir basın açıklaması yaparak anayasa ve başkanlık sisteminde referandumda oyumuz hayır olacak demiştir. Saadet Partisinin bir üyesi olarak sayın genel başkanımızın bu açıklamasını desteklemiyorum ve bu açıklamadan dolayı Saadet Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.
Yeni Türkiye’nin inşasında hep birlikte yürüyeceğimize yılmadan ve yıkılmadan mesafeler kat edeceğimize ve birbirimize omuz vereceğimize yürekten inanıyorum. Ben arkadaşlarım ile birlikte referandumda devletimin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Ülkemizin birliği, beraberliği ve refahı için referandumda oyumuzun evet olacağını açıklıyorum. Anayasa değişikliğinin ve başkanlık sisteminin ülkemize, ekonomiye ve milletimizin kaderini olumlu yönde nasıl değiştireceğini hep birlikte göreceğiz. Karanlıktan şikayet etmeyin, karanlığa bir mumda siz yakın. Gelin evet diyelim bir ve beraber olalım ve yeni Türkiye’yi beraber kuralım. Güçlü Türkiye için bende varım.” dedi.