Gerçekleştirilen açılışa AK Parti Adıyaman 23. ve 24. Dönem Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Kızılay Besni Temsilcisi Ali Erdoğan, Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru ve vatandaşlar katıldı.

Proje Koordinatörü olan Hayrat Vakfı Besni Temsilcisi Mustafa Kaya projenin içeriği hakkında yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi. İlk olarak projenin içeriği hakkında konuşan Kaya; "Kitap-Kahve projemiz, kadim ilim ve irfan şehri olan Besni’mizin tarih ve değerlerine hizmet edecek olan bir projedir. Projemizin içeriğinde, Sessiz Kitap Okuma Salonu, Her biri bir hazine değerinde olan binlerce kitap, Kitap Okuma Tahlilleri, Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca Kursları, Değerler Eğitimi Seminerleri, Okur-yazar Buluşmaları ve Sportif Aktiviteler gibi gençlerimizin aktif katılacağı ortam ve planlarımız bulunmaktadır.

Projenin Amacı;

Projemizin amacı; her biri özel bir değere sahip olan gençlerimizi, her türlü olumsuz ortam ve öğretilerden uzak tutmak, nezih bir mekânda kitap okuma ve araştırma imkânı sağlamak, birçok yerde ulaşamayacağı kaynaklarla buluşturmak, değerler eğitimi seminerleriyle hayata hazırlamak, Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca Kursları ile milli manevi duygularını pekiştirmek ve bunların yanında irade ve becerilerini kuvvetlendirecek sportif faaliyetler yapmaktır. Özellikle masa tenisini gençlerimiz severek oynamaktadır. Yakında uzman öğreticilerle masa tenisi ve santraç kursu da açacağız.

Bu projeyle okuma oranı yüksek olan Besni’mize zengin bir kütüphane ve okuma salonu kazandırmış bulunuyoruz. Burası kaynak kitaplarının bolluğu yönüyle ilçemizde cazip bir ilim ve araştırma merkezi olacaktır.

Projenin Neticeleri;

Kırsaldan çokça göç alan ilçemizde gözle görünür bir farkla potansiyelli genç nüfus bulunmaktadır. Bu gençlerimizin birçoğu vakitlerini verimli geçirememekte veya birçok zararı bulunan ve amaçsız ve hedefsiz olan ortamlarda geçirmektedir. Ayrıca gün geçtikçe zararlı madde kullanımları artmakta ve birçok aile buhranları yaşanmaktadır. Yine gün geçtikçe milli ve manevi değerlerimize ilgiler azalmakta ülkemizin en kıymetli varlığı olan gençlerimiz kadim tarihimizden, şanlı ecdadımızdan ve manevi dinamiklerimizden habersiz yaşamaktadır. Bu hal şehrin ve neslin geleceği için ciddi tehlikeler oluşturarak telafisi mümkün olmayan sosyal problemlere yol açmaktadır.

Nesli İhya Geleceği İnşa sloganıyla yola çıktığımız projemizin neticesinde, kendini zararlı alışkanlık ve ideolojilerden muhafaza etmiş, ömrünün en dinamik yıllarını bereketli geçirmiş, tarih ve değerlerini okumuş, anlamış, araştırmış ve öğrenmiş iradesi sağlam bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Daha bunlar gibi projemizin Besni’mize birçok değer katacağına inanıyoruz.

Projemizin adresi; Pınarbaşı Mah. Mahmut Özbay Cad. Altınbaşaklar Apart. Zemin Kat (1.Etap Toki Yanı) Burası Yeniket; Hasan Tütün Mah. ve Erdemoğlu Mahallesine yürüme mesafesine olmakla beraber dolmuş güzargahının da hemen yanındadır.

Projemize aileler tarafından çok büyük ilgi bulunmaktadır. İki haftadır faaliyette olan kitap-kahve mekanımıza 50 kadar genç arkadaşımız gelip istifade etmektedir. Özellikle okulların tatile yaklaşması sebebiyle Yaz Kuran Kursu için çok sayıda başvuru almaktayız" dedi.

Açılışın ardından Proje Koordinatörü olan Hayrat Vakfı Besni Temsilcisi Mustafa Kaya, Kaymakam Nazlı Demir'e ve Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre'ye hediye takdim etti.