Parti binasında düzenlenen toplantıya Besni Belediye Başkan Yardımcısı Halit Kara, AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Arslan, Mehmet Kılınç ve Ramazan Durmuş, Besni Belediye Meclis Üyesi Hasan Sabak, AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Fatih Metin ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "Hep birlikte çalışıp bu yükün altından hep beraber kalkacağız demiştik. Allah hepinizden razı olsun. Tüm genç kardeşlerimiz olağanüstü bir gayret gösterdiler. AK Parti'ye destek olarak seçimin sadece ve sadece gönül ile kazanıldığını tüm Besni'ye, hatta tüm Türkiye'ye gösterdiniz. Ben bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Tabi süreç geldi çattı, bizim kongre süreçlerimiz başladı. Genel merkez takvim yayınlandı. Biz öncesinde tabi gençlik kollarımızın bütün birimleri tamamlamamız gerektiği gibi gençlik kollarını da tamamladık. Bu görevde de hem önümüzde yakın süreçte bir seçim olmaması, hem de yaşı itibari ile diğer gençlerimizden biraz daha olgun olan Fatih Metin kardeşimiz uygun görüldü. ben kendisine hayırlı olsun diyorum. Yönetim kuruluna girip girmemek önemli değil. Bu ana kademe içinde böyle, kadın kolları için de böyle, gençlik kolları için de böyle. Çünkü bir insanın isminin nerede yazdığının çok fazla bir ehemmiyeti yok. Bizim nazarımızda gönlünüzde ismimiz varsa, kağıt üzerinde olup olmamasının çok da önemi yok. Şuna da emin olun tüm genç kardeşlerimiz gençlik kolu başkanımız kadar bizim yanımızda kıymetli ve değerlidir. O yüzden yani ben gençlik kollarında değilim ben giremedim diyerek üzülmeyin. Sadece temsil olarak Fatih Metin uygun görüldü.

Ben Ak Parti İlçe Başkanı olabilirim ama yönetimdeki herhangi bir arkadaşımdan, abimden daha üstün değilim. Sadece onları temsil eden benim , başka hiçbir farkımız yok. O yüzden birbirimize sahip çıkacağız, birbirimizin kusurlarını ve eksiklerini hep beraber kapatacağız, dışarıdan da bize laf atanları yanlış konuşanları umursamayacağız.

Birbirinizi savunmaktan asla çekinmeyin. Çünkü sizler Ak Parti Teşkilatı olarak bu memleketin pırıl pırıl insanlarısınız. İnşallah önünüzdeki süreçlerde sizlerde daha güzel yerlerde daha güzel temsiliyetler ile ülkemize çeşitli yerlerde hizmet edeceksiniz. Ben bu toplantıyı tertip eden gençlik kolları başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Fatih Metin ise; "AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanlığına atanarak görevimize başladık. Amacımız bütün teşkilatımız ve gençlik kollarındaki arkadaşlarımla sırt sırta vererek partimizi ve memleketimizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Bu bir bayrak yarışıdır, bizler gelip geçiciyiz. Baki olan vatanımız ve milletimizdir. Bizlere düşen görev partimize ve milletimize layıkıyla hizmet etmektir. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Başkan olma sürecimde emeği geçen ve beni bu kutsal göreve layık gören vekillerim AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş  ve Muhammet Fatih Toprak'a, İl Başkanım Mehmet Dağtekin'e, Merkez İlçe Başkanım Mustafa Alkayış'a, İl Gençlik Kolları Başkanım Mustafa Yalçın'a, Besni Belediye Başkanım Eyyüp Mehmet Emre'ye, İlçe Başkanım Mustafa Çiğdem'e ve tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum" dedi.