“Besni’de Eğitim Destekle Büyür” (BEDEB) Projesi’nin kabulü edilmesinin ardından merkez, belde ve köylerde görev yapan tüm okulöncesi öğretmenlerine yönelik proje tanıtım toplantısı düzenlendi.

SODES Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlerini devam ettiren Proje Uzmanı Sedat Seçkin Bozkurt ve Proje Uzmanı Yaşar Gülten’in bu projenin mimarı olduğunu belirterek; “İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına Besni Kaymakamlığı adına başvuruda bulunduğumuz proje, Ajans tarafından onaylanmış ve sözleşmesi Kaymakamımız tarafından imzalanarak resmiyet kazanmıştır. İlçemizdeki tüm kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına her türlü konuda proje yazımı uygulaması ve yürütülmesi konularında danışmanlık hizmeti veren ekibimizi canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Turaç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Besni’de Eğitim Destekle Büyür (BEDEB) Projesi, Besni Merkez, Belde ve köylerde bulunan tüm okul öncesi eğitim ortamlarını eksiksiz hale getirecek yaklaşık 482.000 TL bütçeli devasa bir projedir. Proje ile 80 okul öncesi dersliğimizin tüm materyal ve fiziki alt donanım eksiklerinin giderilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okul Öncesi Eğitimde %100 okullaşma hedefi doğrultusunda ilimizde ilk sırada bulunan okul öncesi okullaşma oranının daha da arttırılması hedeflenmektedir. Ekibimiz tarafından durum tespiti yapılan anasınıflarımız hak ettiği konuma ulaştırılacaktır” dedi.

Turaç’ın konuşmasının ardından öğretmenlerin sorularıyla devam eden toplantıda yapılacak iş ve işlemler, projenin içeriği, yapılacak faaliyetler ile projenin uygulanması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar konuşuldu.