Nisan ve Mayıs ayının kurak geçmesi, yağışların az olmasından dolayı özellikle nohut hasadında çiftçilerin ciddi anlamda sorun yaşadığını söyleyen Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer; "Şuan hasadı devam eden hububatlarda geçen yıl 300 ile 400 kilograma kadar verim alan çiftçilerimiz, şuanda 40 ile 50 kilogram, en üst seviyede ise 100 kilogram verim elde etmektedir. Bir an önce Bakanlığımız tarafından hasar gören çiftçilerimizin hasar tespitinin yapılmasını talep ediyoruz. Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması konusunda bankalara olan borçlarının ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi yönünde Bakanlığımızdan gerekli desteği talep ediyoruz. Çünkü bölgemizde ciddi anlamda bir sıkıntı var. Nisan ve Mayıs ayında yağış almayan bölgelerimizde özellikle nohutta ciddi bir verim düşüklüğü meydana geldi. Buda çiftçilerimizi ekonomik anlamda büyük sıkıntılara soktu. Zarar gören çiftçilerimize Bakanlığımızın sahip çıkmasını istiyoruz. Hasar tespitlerinin yapılması konusunda Bakanlığımızın talimatını bekliyoruz " dedi.  

Çiftçilerin badem bahçelerinde ise Şubat ve Mart aylarındaki aşırı yağışlardan dolayı ciddi anlamda zarar gördüğünü ve fidanların kuruduğunu ifade eden Başkan Sümer; "Badem bahçeleri olan çiftçilerimizde Şubat ve Mart ayındaki aşırı yağışlardan dolayı ciddi zararlar gördü. Badem fidanları kurudu. Bu konuda da Bakanlığımızdan fidan ve diğer desteklerin sağlanmasını talep ediyoruz" dedi.

Konu ile ilgili Tarım İl Müdürlüğüne ve İlçe Müdürlüğüne gerekli girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer; "Müdürlüklerimiz de Bakanlığa ihbar başvurusunda bulunduklarını, Bakanlıktan hasar tespitlerinin yapılması konusunda talimat beklediklerini söylediler. Bölgemizde sadece Besni'de değil, Adıyaman'da da genel anlamda yağışın olmadığı bölgelerde bu sıkıntı yaşanıyor" dedi.