Paris Royal Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede Besni S.S. Besni Küçük Sanayi Sitesi başkanı Hacı Arslan divan başkanı oldu. Kongrede mevcut Başkan Mitat  Songur seçime tek aday oldu.

Gerçekleştirilen kongreye Ak parti ilçe Başkanı İsmail Sümer, CHP ilçe Başkanı Vakkas Açar, İyi Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen,  şoförler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongre, gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Faaliyet, denetim ve bilanço raporlarının okunmasından sonra açılan müzakerelerde söz alan olmadığı için raporlar ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından seçime geçildi.

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına Mitat Songur seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine ise Ömer Pekin, İlhan Gündüz, Şükrü Özalp, Mesut Uçar, Latif Yıldırım ve İbrahim Türkmen seçildi.

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı seçilen Mitat Songur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2018 yılında yapılan Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimini şoför esnafımızın desteği ve teveccühü ile kazanarak göreve başladık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren odamızdaki eksikleri ve gerekli gördüğümüz yenilikleri hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Görev sürem boyunca satın aldığımız yeni hizmet binasının yanında, odaya plaka boyama makinesi, bilgisayarlar, plaka baskı makinesi, plaka harf kalıpları gibi imkanları kazandırdık. Yine görev süremiz boyunca her zaman bütünleştirici bir politika izledik. Kimseyi ötekileştirmeden herkesle istişare içerisinde ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı yürüttük. Bu süre zarfında ben ve yönetim kurulum hiçbir maaş almadık. 2018 yılında sizlerin desteği ile seçilmiş olduğum ve her zaman mensubu olduğum camiaya gururla hizmet etmeye devam ettim ve Allah nasip ederse daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğim. Tabi bu süre zarfında birçok yeni hizmeti kazandırırken şoför esnafımızın da yaşadığı sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı göstermeye çalıştık. Esnaflarımızın yaşadığı sorunları gerek sosyal medya, gerek basın yoluyla gerekse de konunun muhataplarıyla bire bir görüşerek çözüm üretmeye ve esnafların mağdur olmaması için gayret içerisinde olmaya özen gösterdik. Malumdur ki şoförlük zor bir meslek, bu zor mesleği icra eden esnafımızın yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Esnaf teşkilatlarında hiçbir zaman sen-ben kavgası olmaz, işin özü hizmet yarışıdır. Esnafın refahı ve mutluluğuna kendini adayan fedakâr yöneticiler, kendilerini yeniledikleri sürece bu camia onlara hep vefalı kalacaktır" dedi.