Geçtiğimiz günlerde gazetemizde Besni Belediyesi ile ilgili yayımladığımız şok iddialarla ilgili tartışmalar devam ederken, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün haberle ilgili gazetemize tekzip adı altında yazı göndermesi, yapılan haberin doğruluğunu ispatlar nitelikte.

02 Ağustos 2018 tarihli gazetemizde “Besni Belediye Başkanına Şok Soruşturma “ başlıklı haberimiz üzerine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından imzalı olarak gazetemize Tekzip (Düzeltme) talep yazısı gönderildi. Tekzip yazısının ayrıntılarında çelişkili ifadelere yer verilirken, yaptığımız haberin ne kadar da doğru olduğunu gösteriyor. Belgeleriyle birlikte yayımladığımız haberde Danıştay 1. Dairesi'nin bazı usulsüz ve kanuna aykırı işlem iddiaları nedeniyle, başta Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk olmak üzere  bazı belediye encümenleri ve belediye personeli hakkında şikayet konusu olan 3 ayrı konuda soruşturma izni verilmesini kararlaştırdığına yer vermiş, yapılan itirazların sonuçlarını da madde madde kamuoyu ile paylaşmıştık.

Besni kamuoyunda şok etkisine neden olan haberle ilgili bir süre suskun kalan, daha sonra sosyal medya hesabında bazı paylaşımlarda bulunarak yaptığımız haberi çürütme çabası içerisine giren Öztürk'ün, son olarak gazetemize yönelik tekzip adı altında yazı göndermesi soruşturmanın vahameti açısından birçok gerçeği de gün yüzüne çıkarmış oldu.

Örneğin yaptığımız haberde söz konusu soruşturmanın Danıştay tarafından bazı konularda yeniden inceleme yapılacağını ifade etmemize rağmen, Öztürk'ün haberimizi çürütme adına tekzip yazısının son bölümünde yapılan itirazların Danıştay tarafından kabul edildiğini ve iddialarla ilgili konuların tekrar görüşüleceğine yer vermesi, yaptığımız haberle bire bir örtüşüyor. Yani Başkan Öztürk, farkında olmadan gönderdiği tekzip yazısıyla bir bakıma haberimizin doğru olduğunu kabul etmiş oluyor.

Adeta çelişkiler yumağı şeklinde işlenmiş tekzip yazısının yanı sıra başkan Öztürk'ün gazetecilik etiklerinden bahsederken çok çarpıcı bir detayı da gözden kaçırıyor.

Öte yandan sosyal medya hesabında konunun ciddiyetini basite almak suretiyle söz konusu iddiaları 'yeni-eski' şeklinde kategorize etmeye çalışan Öztürk şunu bilmeli ki, söz konusu haberin gerçek olup olmadığıdır. Haber değeri taşıyorsa kamuoyunu bilgilendirmek bizim asli görevimizdir. Kaldı ki, Danıştay'ın yeniden inceleme başlatması, yeni haberdir ve bu yeni haberin kamuoyuna duyurulması da gazetecilerin birinci vazifesidir. Besni Güncel Gazetesi olarak bu konun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kurumsal olarak belediyenin imajına gölge düşüren bu tür soruşturmaların bir an önce sonuçlanması en büyük arzumuzdur. Aslolan kişiler değil kurumlardır.