Kıraathane esnafı, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen´i ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdi.

Korona virüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ilk önce kapatılan kıraathaneler, daha sonra gerekli tedbirlerin alınmasının ardından oyun oynatılmaması şartıyla açılmıştı. Ancak bu uygulamayla mağdur olduklarını dile getiren kahveci esnafı Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen´i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi ve konu ile ilgili yardım istediler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İşitmen; “Pandemi sürecinden bu yana bütün iş yerlerinin açılmasına rağmen kahveci esnafımızın açılmış görünüp oyun oynatılmadığı için mağdurlar. Yanlarında çalışan işçilerden tutun da yani kendileri de dahil olmak üzere kiralarını, faturaları ödeyemedikleri için bu insanlar mağdur olmuşlardır. Buradan biz sesimizi yükselterek söylemek istiyoruz artık kahveci esnafı bitmiş durumda terk mi verelim, kapatalım mı yoksa hükümet bu duruma bir çare mi bulacak? Bizim istediğimiz burada Devletimizin kahveci esnafımıza sahip çıkması, sesimizi duyurmak için de bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Umarım en kısa sürede esnaflarımıza yardımda bulunmak için gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

Daha sonra Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ile birlikte kahveci esnafı Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre’yi ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Mehmet Emre şu ifadelere yer verdi, “Bugün burada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ve kahveci esnafı arkadaşlarımızı ağırladık ve sorunlarını dinleyerek ortak bir karar almak adına görüşmek yapmak için buluştuk.  Daha önceden olduğu gibi biz her zaman esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Maalesef içinde bulunduğumuzu durum ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınından dolayı en çok etkilenen esnaflarımızdan bir tanesi de kahveci esnafımız olmuştur. Besni Belediyesi olarak kahveci esnafımıza daha önce kişi başı 300 TL nakti yardımda bulunarak bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalıştık. Milletvekilimiz Ahmet Aydın beye de esnafımızın mağdur olduğunu anlatarak durumu izah ettik. Kendiside bizlere konu ile ilgileneceğini söyledi.  İnşallah bu durum en kısa sürede çözüme kavuşur. Çünkü bu esnaflarımız günü birlik kazanan ve günü birlik geçimini sağlayan esnaflarımız. En kısa sürede bu durumun normale dönmesini temenni ediyoruz. Kahveci esnafımız ile birlikte bugün ortak kararlar alarak mağduriyetin giderilmesi adına görüşmelerimizi yapacağız” dedi.