28 Şubat süreci ile ilgili açıklamada bulunan Besni Alperen Ocakları Başkanı İsmail İlhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "28 Şubat ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış karanlık odakların demokrasiye ve halkın iradesine karşı yaptıkları alçakça bir müdahaledir.

28 Şubat'ın arkasında Kapitalist Empernasyonal vardır. Washington, Londra, Tel Aviv açıkça 28 Şubatçılara destek vermiştir. İçerde ise bunların destekçileri mason localar, lobileri, Tekelci medya, Bazı sözde sivil toplum kuruluşu gerçekte oligarşinin sivil uzantıları olan çeteler vardı.

NATO’cu ulusalcılar, yani soğuk savaş döneminin uzantısı olan darbeci cuntacı çevreler hukuk dışı yaptılar kurdular.

Brifingler düzenlediler, provokasyonlar yaptırdılar, meydanlarda açıkça darbe çağrıları yaptılar. Üniversitelerde başörtülü öğrenciler için faşist ikna odaları kurdular. İnsanları fişlediler, temel hak ve hürriyetleri çiğnediler, toplumda CIA patentli 'psikolojik savaş metotları' uyguladılar.

O dönem Sincan’da tankların yürütülmesi demokrasi açısından büyük yanlıştır. Demokrasi tankla değil halkla denetlenir. Demokraside çözüm askeri darbeye çağırmak değil milli iradeye güvenmektir. Ve milli iradenin sesi cennet mekan yiğit bir adamdan geldi; Muhsin Yazıcıoğlu şu tarihi sözü Türk demokrasi tarihinde önemli bir yere sahiptir. 'Namlusunu milletine çevirmiş bir tankı asla alkışlamam.'

İşte Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilkeli ve yiğit tavrı ve o dönemde refah-yol hükümetine meclisteki yedi arkadaşı ile destek verip hükümeti kurdurdu ve meclis konuşmasında 'Müslümanların İktidarını Engellediniz Dedirtmem' diyerek noktayı koymuştur. İşte Merhum Yazıcıoğlu’nun bu tutumu ülkeyi girdaptan bir nebze de olsa kurtarmıştır ve bugün bu tutumu onun emanetine sahip çıkan deva erleri Alperenler olarak bizde bir kez daha haykırıyoruz ki, bu ülkede milli iradenin arkasındayız. Cuntacılara, darbecilere karşı dik bir tavır ortaya koyuyoruz ve bir daha benzeri olayların olmaması için milletimize birlik beraberlik mesajında bulunuyoruz. Ve 28 Şubat’ın bütün mağdurlarına ve mili iradeye özgürlük temennisinde bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.