Paris Royal Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede Divan başkanlığına İbrahim Halil Gönder seçilirken Katip üyeliklerine ise Nurettin Karalar ve Fatih Kirazkırmızı seçildi.

Gerçekleştirilen kongreye Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Ak parti ilçe Başkanı İsmail Sümer, CHP ilçe Başkanı Vakkas Açar, İyi Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Besni Şubesi Başkanı Ömer Arslan, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongre, gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Faaliyet, denetim ve bilanço raporlarının okunmasından sonra açılan müzakerelerde söz alan olmadığı için raporlar ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından seçime geçildi.

Besni Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanlığına tekrardan Hayati İşitmen seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine ise Sedat Ağır,  Ömer Oral, Ali Payam, Cüneyit Yaşar, H. Mehmet Yüksel, Ömer Öncebe, S. Vakkas Arslan ve Volkan Baydemir seçildi.

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçilen Hayati İşitmen gerçekleştirilen kongrede yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Sevgili Üyelerim, Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde esnaflarımızın sorunlarını takip ederek sorunları olan esnafların sorunlarının giderilmesine önem verdik. Bütçemizin el verdiği kadarıyla maddi sıkıntı çeken üyelerimize ve çocuklarına Odamız olarak maddi ve manevi yardımda bulunduk. Her ay düzenli olarak odamıza vermiş oldukları dilekçeler karşılığında üyelerimizin çocuklarına burs yatırıp okumalarına vesile olduk. Sizler için Tüm Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile diyalog içinde olup sorunları daha önceden çözümleyebilmek adına istişare içerisinde olduk.

Temel hedefimiz mesleki problemlerimizin çözümüne katkı koymak, üyelerimizin taleplerine hızlı ve akılcı cevap verebilmek, mesleğimizin ve esnaflığın saygınlığının artırılması ve sosyal olarak da var olabilmeyi sağlamaktır. Başkanlığını yapacağım yeni dönemde de Eksiklerimizi ve hatalarımızı telafi etmek için gayret içerisinde olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Yoğun bir tempoda çalışan Yönetim ve Denetim Kuruluma, kongremize katılarak bizleri yalnız bırakmayan siz değerli üyelerime, Oda çalışanımıza teşekkür ediyor, kongremizin sizler ve bizler için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.