EMRE; "BESNİ'MİZE GÜZEL HİZMETLER KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Toplantıda 6 aylık süreci değerlendiren Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, bu kısa sürede güzel hizmetler yaptıklarını söyleyerek; "Bu toplantımızda 6 boyunca neler yaptık, bunları sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Malumunuz 31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 6 ay gibi bir süreç geçti. Biz bu yola gönül belediyeciliği ve insanımızın kalbine girme belediyeciliği olarak çıktık. Bununla beraber hem vatandaşımızın kalbine girebilmek, hem de memleketimize güzel yatırımlar yapabilmek için bir takım çalışmalar yaptık. Tabi bu süreç içerisinde bizimde eksikliklerimiz elbette oldu ve bundan sonra da olacaktır. Ama biz bu eksiklerimizi ve hatalarımızı en asgariye düşürerek, ilçemize güzel hizmetler ve eserler kazandırmak için güzel bir gayret içerisinde olduğumuzu ve olacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.

MECLİS OTURUM ÜCRETLERİNİ ALMAYARAK ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERİYORUZ

Gönül belediyeciliği anlamında yapmış olduğumuz ilk şey seçimi kazanmamızın hemen akabinde arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık. Dedik ki biz hediye olarak çiçek kabul etmiyoruz. Bir hesap açtırdık ve bu açtırdığımız hesap numarası ile arkadaşlarımız bize çiçek göndermesinler, buraya çiçek paralarını yatırsınlar ve bize bu toplanan parayı öğrencilerimize burs olarak verelim dedik. Toplanan paraları da kısım kısım öğrencilerimize vermeye başladık. Bununla beraber belediye meclisinde yine bir karar aldık. Belediye meclisinde aldığımız oturum ücretlerini almamak ve bu oturum ücretleri ile de Besnili olupta okuyan öğrencilerimize burs verme adına harcayacağımızı daha önce de açıklamıştık. Bizim belediye meclis üyesi olarak muhalefet ve iktidar ayrımı olmazsızın bütün arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Bu kararı da uyguluyoruz.

BELEDİYEMİZE PARMAK İZİ SİSTEMİ GETİRDİK

İlk geldiğimiz zaman personel noktasında bir çalışmaya girdik. Parmak izi sistemini getirdik. Bu Besni Belediyesinde bir ilk oldu. Böylelikle mesainin giriş çıkış saatlerini kontrol altına alarak personelimizin de bir nizam ve intizam içerisinde çalışmalarını sağladık.

ARAÇLARIMIZA ARAÇ TAKİP SİSTEMİ TAKTIRDIK

Bununla beraber belediyelerin en büyük giderlerinden bir tanesi akaryakıt gideridir. Bunu da kontrol altına alabilmek için araç takip sistemi getirterek araçlarımıza yerleştirdik. Belediye Başkan Yardımcılarımız ile birlikte telefonumuza indirdiğimiz bir uygulama ile hangi aracımızın nerede olduğunu, kaç km süratle gittiğini ve anlık yakıt tüketimine kadar hepsini takip ederek Besni Belediyesinin araçlarının akaryakıt tüketimine ve fuzuli yerlerde dolaşmalarına mani olduk.

RAMAZAN AYINDA İFTAR PROGRAMLARI DÜZENLEDİK

Ramazan ayında yine gönül belediyeciliği kapsamında işadamı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek Besni'de belli başlı mahallelerimizde iftar programları düzenleyerek vatandaşlarımızı davet ettik. Çok güzel katılımlar ve geri dönüşler aldık. Bu iftar programları ile birlikte Ramazanın bereketini ve bolluğunu, unutmuş olduğuz bazı hassasiyetleri de hep beraber yaşama fırsatı bulduk.

MAHALLELERİMİZDE YOL ÇALIŞMALARIMIZI BELEDİYE BÜTÇESİNE YÜK GETİRMEDEN ÇÖZÜYORUZ

Tabi Besni’nin en büyük problemi içme suyu ve elektrik gideri. Ama en önemli sorunlarımızdan bir tanesi de yol problemimiz. Maalesef Besni’nin mahalle yollarının hiç birisinde düzgün diyebileceğimiz bir kriter bulunmamaktadır. Bununla da ilgili bir takım çalışmalar içerisine girdik. Özellikle Gaziantep Caddesi dediğimiz belediyenin önünden başlayıp merinos kavşağına kadar olan güzergahtaki yama ihtiyacı olan yerlerin Erdemoğlu ve Hasan Tütün mahallelerimizde yama ihtiyacı olan yerlerin yamasını yaptık. Kilit taşı noktasında tamiratlara hassasiyet gösterdik. Tabi bunların hepsi belediyenin bütçesi ile alakalı olan çalışmalardır. Özellikle burada ben il başkanımıza ve ilçe başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu zamana kadar ki yapmış olduğumuz bu çalışmaları belediyenin bütçesine bir yük getirmeden çözdük. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. İlçemizin yol ihtiyaçları vardı ve hala devam ediyor. Bu sorun ilçemizde gün geçtikçe büyüyor, büyüdükçe de alternatif yollar açmamız icap ediyor. Bu anlamda  4. Etap TOKİ ile Devlet Hastanesinin arasına, Opet Petrol’ün hemen karşısında ve Kaymakam Hasan Tütün Mahallesini 15 Temmuz Mahallesine bağlayan yeni yollar açtık. Bunların bir kısmının asfaltlama çalışmaları devam ediyor ve bir kısmı bitti. İnşallah önümüzdeki günlerde de 15 Temmuz Mahallemizi Oyalı Mahallemize bağlayan yeni bir çevre yolu açarak yaklaşık 30 km. genişliğinde bir çevre yolu ile Besni’ye 2. bir çevre yolunu da kazandırmış olacağız. Bu sene hedefimiz orayı stabilize olarak açabilmek. İnşallah önümüzdeki sezonda da yetiştirebilirsek oranın asfalt çalışmasını da yaparak vatandaşımızın hizmetine sunabilmek.

BU YIL 3 ADET PARKIMIZI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ

Park ve bahçelerde arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyorlar. Özellikle bu sene içerisinde inşallah 3 tane parkımızı faaliyete geçireceğiz. Bununla beraber mevcut parklarımızın oturumu, bankları ve çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 3. Etap TOKİ Sarhan mahallemizde en çok sıkıntılı olan yerlerimizden bir tanesi. 3. Etap TOKİ'nin iç kısımlarının asfalt çalışmalarını yaptık, sıcak asfaltını döktük.

REHİN TUTULAN KEPÇEMİZİ BORCUNU ÖDEYEREK GERİ GETİRDİK

Daha önce malumunuz seçimde çok gündeme gelmişti. Besni Belediyesinin parasını ödemediğinden dolayı Kahramanmaraş’ta rehin tutulan kepçesini bizler borcunu ödeyerek geri getirdik. Bunlar basit şeylerdi ama bugüne kadar ihmal edilen şeylerdi.

ATIK PİLLERİN TOPLANMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK

Atık pillerin toplanmasında Türkiye birincisi olduk. Bunun gururunu ve iftiharını hep beraber yaşadık ve bu konuda emeği geçen kardeşlerimize masa tenisi ve masası hediye ederek arkadaşlarımızı onure ettik.

Kültürel olarak Besni’deki yerel sanatçılarımızın hazırlamış olduğu 'Besni İçin Çal' Eğitim Bayramında da stadyumda dinletisi yapıldı, onlara destek verdik. Yine Kültür Müdürlüğünün Besni’de yaklaşık 2500 yıl öncesine ait bulmuş olduğu bir mozaiki Adıyaman müzesine teslim etmeden bizlerden destek istemişlerdi, bizde kendilerine destek olduk.

MEZARLIK YOLLARIMIZI BAYRAM ÖNCESİ SICAK ASFALT YAPTIK

Bunun dışında mezarlıklar bölgemizin yollarını sıcak asfalt yaparak bayram öncesi dışarıdan gelen vatandaşlarımızın mezar ziyaretlerinde hoş olmayan bir ortam ile karşı karşıya kalmamaları için bir gayret içerisinde bulunduk.

HANIMLAR KONAĞINI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK

Besni Belediyesinin daha önceden bir sosyal tesisi yoktu. Bununla beraber Yenikent’in en güzel yerlerinden olan bölgesinde Hanımlar Konağı olarak nitelendirdiğimiz tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

CAMİ VE TAZİYE EVLERİMİZİN BAKIMLARINI YAPTIK VE YAZ SPOR OKULLARI AÇTIK

Bayram öncesi camilerimizin ve taziye evlerimizin bakımını yaptırdık halılarını yıkattık ve bununla beraber yaz tatilinde özellikle gençlerimizin boş durmamaları anlamında kendilerini zihinsel ve bedensel gelişimlerini arttırabilmek için yaz spor okullarını açtık. 8 branşta çocuklarımızın sosyal yönlerinin gelişmesine destek olması acısından faaliyet gösterdik. Bununla beraber Pınarbaşı mahallemizin önemli bir kısmını sıcak asfalt ile tamamladık. Orada ciddi bir yol problemimiz vardı. Otogarda tuvalet ihtiyacı vardı. Oradaki harabe olan tuvaletleri tamamen düzgün bir şekilde onararak oradaki hemşerilerimizin kullanımına açtık. Bu süreç içerisinde Belediyeler Birliğinden sağ olsun Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gayreti ile bir tane yeni kepçe aldık.

4. ETAP TOKİ'NİN DOLMUŞ İHTİYACINI GİDERDİK

Biz belediyeye geldiğimiz ilk günden beri en çok üzerimizde vatandaşın serzenişte bulunduğu hususlardan bir tanesi de 4. Etap TOKİ’de ki vatandaşların ulaşım ihtiyacıydı. Daha önce bu ihtiyacı Besni Belediyesinin araçları karşılıyordu. Biz dolmuşçu arkadaşlar ile yaptığımız görüşme neticesinde onlara da orada bir yer tahsis ederek dolmuşların başlama noktasını 4.Etap TOKİ’ye getirdik. Böylelikle 4. Etap TOKİ'de oturan vatandaşlarımızın dolmuş ihtiyacını gidermiş olduk. Spora destek olmaya çalışıyoruz. Muay Thai Bölge Şampiyonasına giden arkadaşlarımıza bir fiil bizde iştirak ederek onlara destek olduk. Onların bu branştaki başarısının daha da artması noktasında gayret içerisine girdik.

PINARBAŞI DERESİNİN YEŞİLLENDİRİLMESİ VE ISLAHI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Mahallelerimizde özellikle Cirit Meydan Mahallemizde yıkılan evler var. Harabe vaziyette duruyorlardı. Bunların hafriyatlarının taşınması ve nakliyesi ile ilgili çalışmalarımız oldu ve bu hususta çalışmalarımız devam ediyor. Pınarbaşı deresinde Devlet Su İşlerinin bir yatırımı olmuştu. Bununla beraber bizde Pınarbaşı deresinin hem yeşillendirilmesi, hem de ıslahı ile ilgili bir çalışma yaptık. Az bir çalışma kaldı, inşallah ilerleyen günlerde orayı da bitirip yapacağımız projelere bir alt yapı oluşturacağız.

ARACI OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BESNİ DEVLET HASTANESİNE AKŞAMLARI ARAÇ TAHSİS ETTİK

Sosyal belediyecilik anlamında Besni Devlet Hastanesine bir araç tahsis ettik. Dolmuşların çalışmadığı saatlerde gece saat 23:00 ile sabah 07:00 saatleri arasında bizim aracımız aracı olmayan vatandaşlarımızı hastaneden eczaneye, eczaneden de evine götürme noktasında daha önce Besni'de olmayan hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Özellikle Yenikent bölgesinde bir Pazar ihtiyacının olduğunu vatandaşlarımız bize söylemişlerdi. Bu anlamda Yenikent'te Çarşamba Pazarı kurduk ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük.

Yine kendi imkanlarımız ile çöp kovaları yaptık. Bunu ilçemizin muhtelif bölgelerine yerleştirdik. Bu yaptığımız hizmetlerin önemli bir kısmını yaparken belediyenin bütçesine yük getirmeden yaptık. Sağ olsun İl Başkanımız, İlçe Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve milletvekillerimizin desteği ve gayretleri ile oldu. Ben buradan ben hepsine teşekkür ediyorum.

DEĞİRMEN ÇAYI HİDROELEKTRİK SANTRALİNİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

Besni Belediyesinin en büyük gideri elektrik gideri. Biz geçen ay 493 bin TL elektrik faturası ödeyen bir belediyeyiz. Her ay bu oran giderek yükseliyor. Bunun önüne geçebilmek için bir çalışma ve gayret içerisine girdik. Daha önce Tedaş'tan Kayseri Büyükşehir Belediyesinin  Erciyes Belediyesine devretmiş olduğu Değirmen Çayı Hidroelektrik Santralini büyük bir gayret ve azim göstererek Besni Belediyesine kazandırdık. Buranın elektrik üretimi 270 Kw ve arkadaşlarımız buranın elektrik üretimini 500 Kw’ya çıkarılması için bir araştırma içerisindeler. Besni Belediyesine bir gelir imkanı sunduk. Bizim belediyenin gelirlerini arttıracak projeler yapmamız gerekiyordu. En büyük gider kalemimiz olan elektrik hususunu belediyemizin imkanına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine bu hususta desteklerini üzerimizden eksik etmeyen İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

SUGÖZÜ MESİRE ALANI BELEDİYEMİZİN BÜNYESİNE GEÇECEK

Yine bize önemli bir gelir kaynağı elde ettirecek ve Besni'nin çehresini değiştirecek olan Su Gözü Mesire Alanı. Orası daha önce Adıyaman Valiliğindeydi, özel idareye bağlıydı. Bizim girişimlerimiz neticesinde Besni Belediyesine devroldu. Şuan imza aşamasında ve önümüzdeki günlerde vali beyin imzası ile birlikte orası da Besni Belediyesinin bünyesine geçmiş olacak. Biz yaklaşık 8 km olan Su Gözünden değirmen çayına kadar olan güzergahı bir proje kapsamında çalışmayı düşünüyoruz. Orası turizme kazandırılması gereken bir kanyon. Sadece Su Gözü olarak değil, Su Gözünden başlayıp hidroelektrik santraline kadar olan güzergahı bir yürüyüş yolu yaparak ilçemize dışarıdan gelen ve ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili de bir proje hazırlığındayız. İnşallah önümüzdeki sene bu projeleri artık faaliyete geçireceğiz diye ümit ediyorum.

TEKEL DEPOLARINI MİLLET BAHÇESİ YAPMAK ÜZERE BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

En önemlisi Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekilimiz Ahmet Aydın'ın yoğun gayretleri ile Besni'nin en güzel yeri olan tekel depolarını Besni Belediyesine ve Besni halkına kavuşturduk. Bugüne kadar gerçekleştirilmesi istenen fakat yapılamayan bir hizmet. Çok şükür bunu da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir imkanı halkımıza kavuşturmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu konuda Milletvekilimiz Ahmet Aydın'a şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık ekonomik değeri 20 Milyon TL diye tahmin ettiğimiz bu yeri Besni Belediyesinin bünyesine geçmesi bizlere de bir gurur kaynağı oldu. Bizde yaklaşık 20 dönüm olan tekel depolarının yerini millet bahçesi olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırlayacağımız proje ile beraber önümüzdeki seneden itibaren memleketin iklimini, cehresini ve her şeyini değiştireceğiz. Vatandaşımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin nefes alabileceği alanlar oluşturacağız. Amacımız memleketimize hizmet etmek, bu amaç ile çalışıyoruz.

ESNAFIMIZA 2 MİLYON 345 BİN TL BORÇ ÖDEDİK

19 Mart 2019 tarihi itibari ile esnafa olan borcumuz 6 Milyon 309 Bin TL. 2 Ekim 2019 tarihi itibari ile bizim esnafa olan borcumuz 3 Milyon 964 Bin TL’dir. Yani 2 Milyon 345 Bin TL borç ödemişiz.

HEDEFİMİZ BORÇSUZ BİR BELEDİYE

Hedefimiz borçsuz bir belediye, bu istikamet üzerinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıl neticesinde biz Besni Belediyesinin borcunu daha mantıklı seviyelere çekerek ilçemizdeki hizmeti daha hızlı ve daha süratli bir hale getirerek, Besni Belediyesinin hem içerdeki, hem de dışarıdaki itibarını yükseltebilmek gayretindeyiz.

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ VE MADAD PROJESİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Bunlar bu zamana kadar yapmış olduğumuz hizmetlerdi. Şuan yapmakta olduğumuz bazı çalışmalarımız da var. Yaklaşık 1.5 Mw’lık bir güneş enerjisi sisteminde çalışıyoruz. Bununla ilgili önemli mesafeler kat ettik. Hedefimiz bu sene içerisinde bunun 500 KW’ının ihalesini yapabilmek çalışması içerisindeyiz. Daha sonra ise 1 Mw’ın ihalesini yapabilmek. Bununla beraber seçim döneminde bahsettiğimiz 3.2 Milyon Euro tutarındaki MADAD projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen ay Ankara İl bank ve Avrupa Birliğinin yetkilileri ile beraberdik. Projede sadece kanalizasyon döşenmesi vardı ama milletvekillerimizin ciddi baskıları neticesinde arıtmayı da bu işin içerisine dahil ettik. Sadece kanalizasyon değil, katı atık arıtma tesisi de bu işin içerisine dahil oldu. İnşallah hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde ihalesini yapmak. Bu ihale ile birlikte Yenikent'teki alt yapı ile birlikte kanalizasyon problemlerini inşallah ortadan kaldıracağımız gibi, çevre yolundan veya Besni'nin aşağı mahallelerinden gittiğiniz zaman burnunuza gelen kötü kokuların da inşallah arıtma ile beraber önüne geçmiş olacağız.

İÇME SUYU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İçme Suyu ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. İnşallah bu sene bitmeden güzel bir haber alma ümidindeyiz. Besni'nin çehresini değiştirecek, Besni'nin dışarıdaki imajını arttıracak çalışmalarımız devam etmekte.

VATANDAŞLARIMIZ VE STK'LARIMIZLA SIK SIK BİR ARAYA GELMEYE ÇALIŞIYORUZ

Milletimizin önünden kaçmayarak, milletimizin içerisinde olarak, gerek esnaf gezileri, gerek STK buluşmaları, gerek Pazar yeri esnafımız ile olan buluşmalarımız devam etmekte ve bunları giderek arttırma amacı içerisindeyiz. Çünkü ne kadar çok vatandaşımızı dinlersek, memleketin sorunlarına o kadar çok çare olacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte elimizden tutup bize destek olan başta milletvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere tüm milletvekillerimize, il başkanıma, özel idare genel sekreterine, valimize ve ilçe başkanımıza şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Bu 6 aylık süreç içerisinde bütün kahrımızı çeken başkan yardımcılarımıza, belediye de çalışan birim amirlerinin tamamına şükranlarımı sunuyorum. Esas hizmeti yapan belediye personeli. Bizler nasıl bu yaptığımız çalışmalardan övünüyorsak, belediye personelimizin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da0 övünüyoruz. Ben buradan onlara da şükranlarımı sunuyor, çok teşekkür ediyorum" dedi.