Besni'de asfalt olmayan köy yolunun kalmadığını ifade eden Başkan Çiğdem; "Şu an itibari ile Besni de yolu asfalt olmayan köyümüz kalmadı. Bozulan yerleri de yama ve ikinci kat asfalt çalışmalarımızla daha sağlıklı hale getireceğiz. Kuraklığın etkisine rağmen içme suyunda %99 oranında bir hizmet söz konusu. Taziye evi olmayan 3-4 köyümüz kaldı. İnşallah onları da 2017 yılı içerisinde yapıp hizmete açacağız.
Bu program dahilinde muhtelif köylerimize yaklaşık 40.000 m2 kilitli taş döşemesi, içme suyu şebeke işleri ve kanalizasyon çalışmaları, çok amaçlı köy konakları (taziye evi) yaparak köydeki vatandaşlarımızın refah seviyesini daha arttıracağız.
2019 yılından önce alt yapı problemi olan hiçbir köyümüz kalmayacak. Tüm köylerimizin kanalizasyon ve kilitli parke  problemlerini çözeceğiz.
Toplulaştırma kapsamında olan tüm köylerimizde kanalizasyon ve kilitli parke işleri yapılacak. Toplulaştırma ihalesi 2017 yılı Ocak ayı itibari ile yapılacak. Yani bu kapsamda olan köylerimiz toplulaştırma bünyesinde alt yapı ve çevre düzenlemesine kavuşurken, diğer yandan geri kalan köylerimizi de tamamlayıp tüm köylerimizin bu mağduriyetini tamamıyla ortadan kaldıracağız. 2017 yılı Besni için yatırım ve hizmet yılı olacak. Bu program sadece İl Özel İdare'nin. Diğer programları ise günü geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız.
Ak Parti hükümetleri ile şehir merkezlerinde olduğu gibi köylerimizde de hizmetlerle buluştu.  Ak Parti'den önce içme suyu olsun, yeter anlayışı hakim iken, şimdi çok şükür ki asfalt yoldan kilitli parkeye, köy konağından kanalizasyona kadar bir çok hizmeti ve eseri köylerimize kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz.
Bundan sonraki iş bürokrasiye kaldı. Onlarda biz ve  İl Encümenlerimiz tarafından ödenek ayrılan ve  programa alınan işlerin ihalesini yapacaklar. Bu işler gönül işi, bu işler dava işi. Bizim davamız da millete ve memlekete eser ile hizmet kazandırmak, rol çalmak değil. Ancak ortada bir emek var, gayret var.
Bu emek ve gayretleri için öncelikle Adıyaman Milletvekillerimiz TBMM Başkanvekilimiz sayın Ahmet Aydın'a, Sayın Adnan Boynukara'ya, Sayın İbrahim Halil Fırat'a, Sayın Salih Fırat'a İl Encümenlerimiz Ömer Korkmaz'a, İsmail Sümer'e, Haci Ömer Şahin'e, Mustafa Köseoğlu'na ve Aydın Arslan’a çok teşekkür ediyorum" dedi.