2016 Yılı içerisinde önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Çiğdem, “Köylerimizin kilitli parke döşenme işleminin yanı sıra, köy ve mezra yollarında asfaltlama işlemlerimiz de devam etti. Eğitime yönelik çalışmalarımız ise hız kesmeden devam etmekte. Bunun yanı sıra Alişar köyümüzün  içme suyu yapım işi, İlçe emniyet müdürlüğü hizmet binası yapım işi, Besni Organize Sanayi Bölgesi “Deşarj Hattı Kanalizasyon” yapım işi, Besni İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Kaymakamlık Lojmanı Doğalgaz Dönüşüm işimiz ise devam ediyor. KÖYDES Kapsamında ise su ve asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Çalışmaların detayları hakkında bilgiler veren Çiğdem  şu ifadelere yer verdi;

KÖYLERİMİZE 19.400 M2 KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞENDİ

Eğerli, Boncuk, Çaykaya, Pınarbaşı, Çorak, Güneykaş, Kızılhisar, Taşlıyazı, Harmanardı, Çamlıca, Atmalı, Aşağı Çöplü, Çilboğaz, Burunçayır, Yazıbeydilli, Güzelyurt, Kutluca, Karnacık Mezrası, Akdurak, Yeni Kurugöl Mezrası, Aktepe, Hasanlı, Camuşçu, Yukarı Söğütlü, Üçgöz, Haci Halil, Kutluca, Konuklu, Tek ağaç, Yalangoz Mezrası, Dörtyol, Geçitli, Beşyol, Karageçi Mezrası, Topkapı, Ören, Dikilitaş, Tokar, Yeni Köy,  Zormağara Mezrası, Alişar, Kesecik, Beşyol köylerine toplam 19.400 m2 kilitli parke taşı döşendi.

BİRİNCİ KAT ASFALT VE SANAT YAPISI YAPILAN KÖYLERİMİZ

Oyratlı-Toklu arası, Çamlıca-Tut İlçesi sınırı arası, Tekağaç Köyü- Bostancık Mezrası arası, Kızılpınar Köyü, Pınarbaşı Köyü Dutlu Pınar Mezrası, Akyazı Köyü, Güzelyurt Köyü, Kızılhisar Köyü, Tekağaç Köyü Beşir Mezrası, Akpınar Köyü Sorgun Mezrası, Yeni Köy, Zormağara Mezrası, Çakırhöyük-Kesmetepe Devlet yol Ayrımı – İnce Araplar, Beşyol- Yazı Bademce, Uzunkuyu- Gedikli, Demirli Aktepe-Güzelyurt köylerine birinci kat asfalt ve sanat yapısı yapım işi yapıldı.

2016 YILI MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI

İmam Hatip Lisesi Pansiyonu Doğalgaz dönüşüm işi ile Selvi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Lisesinin Kalorifer Tesisatı Onarım İşi tamamlandı.

Ahmet Emine Çil İlkokulu, M.Sadık Paccı Anaokulu, A.C. Yamazaki İlk/Orta Okulu, Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Eğitim Vakfı İlk Okulu ve Besni İlk Okulunun doğalgaz dönüşüm işi devam etmekte.

Mustafa Baba İlkokulu, A.C. Yamazaki İlk/ Ortaokulu, Sayören Köyü İlk/ Ortaokulu, Şambayat Merkez Orta Okulu, Şambayat Atatürk İlk Okulu , Şehit Bekir Oruçtutan İlk/ Ortaokulu, Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi, Dumlupınar Ortaokulu onarım işi devam ediyor.

İlçemiz Çakırhöyük ÇPAL, Suvarlı ÇPAL, Kızılin ÇPAL, Çaykaya İlkokulu, Kurugöl İlkokulu, Sarıkaya ilk/ Ortaokulu, Balka İlkokulu onarım işi ile Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesinin dış cephe yalıtım yapım işi devam ediyor.

Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesinin onarım işi ile Yazı Beydilli Köyü İlköğretim Okulu çevre tanzimi devam ediyor.

Yazı Beydilli Köyü İlköğretim Okulu eksiklikleri yapım işi için ise ödenek beklenmekte dedi.

2016 YILI DEVAM EDEN KÖY-DES ÇALIŞMALARI

Yoldüzü Köyü, Karagüveç Köyü, Çaykaya Köyü  ve Güneykaş Köyü içme suyu inşaatı yapım işi tamamlandı.

Berete, Harmanardı, Taşlıyazı Köylerine içme suyu sondaj kuyusu açma işi tamamlandı.

Satıluşağı-Yoldüzü, Güzelyurt-Çakırhöyük, Akdurak-Gaziantep bağlantısı, Akkuyu-Alıçlı, Karagüveç Köyü, Akpınar Köyü, Suvarlı-Karalar köy yollarına 1. Kat asfalt ve sanat yapısı yapım çalışmalar başladı.

2016 YILINDA BİRLİKÇE İHALESİ YAPILAN İLLER BANKASI DESTEKLİ ÇALIŞMALAR

Kızılkaya Köyü ve Bereketli Köyü Köy Konağı binalarının ihalesi yapılmış olup ödenek beklenmekte" dedi.

Başkan Çiğdem; "Bu eser ve hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta TBMM Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Aydın olmak üzere Adıyaman Milletvekillerimiz Sayın İbrahim Halil Fırat'a, Adnan Boynukara'ya ve Salih Fırat'a, AK PArti Adıyaman İl Başkanımız Sayın Abdurrahman Dimez'e, Adıyaman Valimiz Sayın Abdullah Erin'e, Genel Sekreterimize ve İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin göstermiş olduğu feraset karşısında ne kadar hizmet etsek de az kalır. Bu ülkenin her bir ferdi her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Bizler de bunun için gayret ediyor ve çalışıyoruz" dedi.